Foto van Cillian Murphy en Florence Pugh op 'Oppenheimer'-set

Foto van Cillian Murphy en Florence Pugh op 'Oppenheimer'-set

Christopher Nolan is druk bezig met zijn nieuwe film!

Een nieuwe Christopher Nolan-film is altijd iets om naar uit te kijken. Zo wist de geliefde regisseur al vaker hoge ogen te gooien met o.a. The Prestige, Inception en The Dark Knight-trilogie. Nu werkt hij weer aan een nieuw project, waarvan wederom een kiekje van werd gedeeld.

Oppenheimer gaat om de theoretisch fysicus die het hoofd was van het Los Alamos Laboratory en een van degenen is die wordt gecrediteerd als "de vader van de atoombom" voor zijn rol in het Manhattan-project. Dit WOII-project ontwikkelde de eerste kernwapens en deze werden gebruikt bij de bombardementen op Hiroshima en Nagasaki in augustus 1945.

Hoofdrol
Cillian Murphy was al vaker te zien in de nodige Nolan-films, maar nog nooit eerder speelde hij de hoofdrol in een van de projecten van de filmmaker. Daar komt nu echter verandering in. Florence Pugh, o.a. bekend van Midsommar, speelt ook een belangrijke rol in Oppenheimer. De twee acteurs zijn hieronder samen te zien op de set.



De rest van de cast mag er echter ook zijn. Buiten Murphy en Pugh zijn andere belangrijke rollen weggelegd voor Emily Blunt, Matt Damon, Robert Downey Jr, Rami Malek, Josh Hartnett, Jack Quaid, Dane DeHaan én Matthew Modine.

Studio
Oppenheimer is Nolans eerste titel sinds het einde van zijn (hiervoor) decennialange relatie met oude studiopartner Warner Bros. Hij werkt nu met Universal, die hem een volledige creatieve vrijheid geven en een budget van ongeveer 100 miljoen dollar. De film zal in juli 2023 te zien zijn.

NieuwsFilm

meest populair