Het filmbudget van 'Evil Dead' was voor Sam Raimi moeilijk om mee te werken

Het filmbudget van 'Evil Dead' was voor Sam Raimi moeilijk om mee te werken

Door het lage filmbudget vond Sam Raimi het filmen van de originele Evil Dead-film moeilijk.

Sam Raimi noemt het filmen van de oorspronkelijke Evil Dead-film moeilijk vanwege zijn lage filmbudget. The Evil Dead kwam uit in 1981, waarbij de film werd geschreven en geregisseerd door Raimi.

Evil Dead werkte als een uitbreiding van de korte film Within Woods die Raimi samen maakte met producent Robert Tapert en acteur Bruce Campbell. Campbell speelde in de Evil Dead-franchise de rol van Ash Williams, wat later een van zijn bekendste rollen is geworden.

Sam Raimi
In een recent interview met Raimi besprak de regisseur zijn nieuwste film Doctor Strange in the Multiverse of Madness en zijn verdere carrière in het horrorgenre. Raimi kreeg de vraag wat voor soort films hij in de toekomst zou willen regisseren.

De regisseur liet weten dat hij terug zou willen gaan naar filmprojecten die kleiner van schaal zijn. Tegelijkertijd benoemde de regisseur ook dat hij niet terug zou willen gaan naar kleinschalige films met het budget van de eerste Evil Dead-film, want het maken van een film met zo'n laag budget is gruwelijk moeilijk.

Evil Dead
Dit is wat de regisseur precies zei: "Ik vind ze eigenlijk allemaal leuk. ... Elk geeft zijn eigen unieke uitdagingen aan de filmmaker en elk is ongelooflijk bevredigend. Ik zou niet terug willen naar het budget van de eerste 'Evil Dead'. Ik bedoel, dat was wreed. Dat was extreem moeilijk. Maar ik zou graag iets willen maken van het formaat van The Gift of A Simple Plan, die films met een kleiner budget die alleen draaien om de personages en de spanning. Een intense kleine horrorfilm zou geweldig zijn." Na The Evil Dead is het concept van tieners die vermoord worden in een hut in het bos, regelmatig terugkomen.

Toch wordt The Evil Dead gezien als een van de beste uit dit subgenre van horrorfilms. Dit kwam voornamelijk door Raimi's ambitieuze regievisie, die onder andere terug te zien was in de hoeveelheden nep bloed dat in de film gebruikt werd.

NieuwsFilm

meest populair