Sam Raimi onthult dat hij veel scènes uit 'Doctor Strange 2' heeft weggeknipt

Sam Raimi onthult dat hij veel scènes uit 'Doctor Strange 2' heeft weggeknipt

Ook teaset hij een aantal verwijderde scènes.

Vanaf vandaag draait Doctor Strange in the Multiverse of Madness in de bioscopen. Deze Marvel-film heeft een vrij bescheiden speelduur, zo valt fans op. Regisseur Sam Raimi heeft in een interview met Collider onthuld dat de film eerst veel langer duurde.

Het tweede avontuur van Marvels tovenaar wordt in een vrij hoog tempo verteld. De bioscoopversie heeft een lengte van 2 uur en 6 minuten, inclusief de aftiteling en de twee gebruikelijke bonusscènes.

De eerste versie die Raimi opleverde was echter een flink stuk langer. "Ik weet het niet meer precies, maar ik geloof dat de eerste versie die we in elkaar hadden gezet ongeveer 2 uur en 40 minuten duurde", vertelt hij aan Collider.

Invloed van reshoots
Om de film te finetunen, organiseerde Marvel meerdere reshoot-periodes voor Doctor Strange in the Multiverse of Madness. Hoewel dat gebruikelijk is voor blockbusters, waren deze aanvullende opnames volgens insiders vrij fors.

Raimi vertelt dat hij tijdens de reshoots al bezig was met het trimmen van de speelduur. Deze lijken dan ook vooral nodig te zijn geweest om de scènes die hij wilde behouden te perfectioneren, bijvoorbeeld door verhaalelementen te verduidelijken.

Verwijderde scènes
Wel heeft Raimi goed nieuws voor de fans die na het zien van de bioscoopversie graag nog meer materiaal zouden willen zien. Volgens de regisseur heeft Marvel een aantal verwijderde scènes uitgezocht om later vrij te geven.

"Ik meen dat ze er twee of drie hebben uitgekozen. Daar heb ik verder geen invloed op", aldus Raimi.


Doctor Strange in the Multiverse of Madness draait vanaf vandaag in de Nederlandse bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair