'Doctor Strange 2'-ster verdedigt nieuwe Marvel-actrice na homofobie

'Doctor Strange 2'-ster verdedigt nieuwe Marvel-actrice na homofobie

Benedict Wong neemt het op voor zijn co-ster.

Doctor Strange in the Multiverse of Madness introduceert een nieuwe heldin: America Chavez, gespeeld door actrice Xochitl Gomez. DIe kreeg heel wat commentaar te verduren, op een behoorlijk ongepaste manier voor iemand zo jong als zij.

Acteur Benedict Wong neemt het in een nieuw interview op voor Gomez. Hij is helemaal niet blij met alle kritiek die zij te verwerken kreeg als jonge actrice die pas net haar eerste stappen in de filmwereld zet.

Doctor Strange in the Multiverse of Madness
Gomez blijkt heel wat haat online te ontvangen, waaronder homofoob taalgebruik. Dat vindt Wong echt niet okay. Hij vindt de online trollen die dit doen lafaards, omdat ze anoniem zijn, en vindt dat zij zich zouden moeten schamen.

"Het is niet okay. We moeten allemaal begrijpen dat zij auditie deed toen ze 13 jaar oud was en tekende op haar veertiende. Daarmee is ze een van de jongste acteurs die zich bij het MCU bij een film van deze omvang voegt."

"Iedereen weet dat ze gewoon een jonge meid is die haar rol speelt. Dus die trollen moeten zich schamen, het zijn lafaards die anoniem blijven en zich echt diep, diep moeten schamen voor wat ze doen. Laten we aardig blijven voor elkaar. En allemaal genieten van wat wij vertegenwoordigen. Wat wij doen, is representatie uitdragen, de stemlozen een stem geven. En dat is alles wat wij kunnen doen. Mensen vertegenwoordigen, zodat ze gezien worden."

NieuwsFilm

meest populair