Marvel Studios heeft stiekem verklapt hoe de X-Men hun opwachting gaan maken

Marvel Studios heeft stiekem verklapt hoe de X-Men hun opwachting gaan maken

Doctor Strange in the Multiverse of Madness vertelt veel.

Let op: Dit artikel bevat SPOILERS.

De gebeurtenissen van Doctor Strange in the Multiverse of Madness leiden tot een mogelijk antwoord op de vraag hoe de X-Men straks hun debuut gaan maken in het Marvel Cinematic Universe.

In de film ontmoeten we de Illuminati, waarvan Reed Richards, a.k.a. Mr. Fantastic en Charles Xavier, a.k.a. Professor X, onderdeel blijken te zijn. De twee hebben een belangrijke rol in de organisatie, en het lijkt erop dat de Professor X die we zien afkomstig is uit de cartoon uit de jaren negentig, X-Men: The Animated Series.

De X-Men in het MCU
Dat weten we door de rolstoel die Charles Xavier heeft. Het is een felgele hoverchair. Bovendien draagt hij een donkergroen pak, precies zoals in de cartoon van de jaren negentig.

Duidelijk is dat sommige superheldengroepen alleen in een zeker universum bestaan. Zo bestaan de Avengers niet in dit Illuminati-universum. Dat verklaart ook meteen waarom de X-Men er niet zijn in ons MCU, ze zijn er simpelweg niet.

Doctor Strange voelde immers in het verleden al dat Loki de grenzen van Midgard overschreed. Zodoende zou hij een aanwezigheid als Professor X en andere sterke mutanten ook wel opgemerkt hebben. De vraag hoe de X-Men dan in het MCU debuteren lijkt inmiddels wel te beantwoorden.

De scène na de aftiteling heeft het namelijk over incursions. Verschillende universa botsen op elkaar, wat voor vernietiging en samensmelting zorgt. Het kan zijn dat de X-Men en hun universum straks botsen op het MCU. En daarmee is het een slimme en mooie introductie voor de helden.

NieuwsFilm

meest populair