HBO Max maakt er weer een lekkere week van met 12 nieuwe films

Dit is het nieuwe aanbod op HBO Max.

Jim Pedd 7 mei 2022 22:30 in Featured
Elke zaterdag zetten we op een rij welke films allemaal nieuw toegevoegd zijn aan het aanbod van HBO Max. Het zijn er dit keer geen twintig zoals we de afgelopen weken regelmatig zagen, maar alsnog is het een mooie oogst.

Pokémon Detective Pikachu (2019)
Regie: Rob Letterman | Cast: Ryan Reynolds, Justice Smith, Kathryn Newton, Bill Nighy
In een wereld waarin mensen Pokémon verzamelen om met elkaar te vechten, ontmoet een jongetje een intelligent wezentje die graag detective wil worden.

Babel (2006)
Regie: Alejandro González Iñárritu | Cast: Brad Pitt, Cate Blanchett, Mohamed Akhzam, Peter Wight
In de afgelegen Marokkaanse woestijn waken twee jongens gewapend met een geweer over hun kudde geiten. Bevangen door verveling en baldadigheid besluiten ze het geweer te testen. Een enkel geweerschot veroorzaakt echter een kettingreactie die de levens van een aantal mensen op drie verschillende continenten niet alleen met elkaar verbindt, maar ook voorgoed veranderd. Een Amerikaans stel (Brad Pitt en Cate Blanchett), een rebelse dove Japanse tiener met haar vader en een Mexicaanse au pair, die zonder toestemming twee Amerikaanse kinderen mee de grens over neemt, hebben een onwaarschijnlijke connectie. Zij zullen elkaar echter nooit ontmoeten omdat ze niet in staat zijn om met elkaar te communiceren....

7 Days in Hell (2015)
Regie: Jake Szymanski | Cast: Kit Harington, Karen Gillan, Michael Sheen, Lena Dunham
Aaron Williams is een typische 'bad boy' die is teruggekeerd van zijn vroegtijdige afscheid van tennis. Charles Poole, briljant op de baan maar ongelooflijk dom in elk ander opzicht, is zijn grote rivaal. De twee spelen tegen elkaar in een match die zeven afgrijselijke dagen in beslag neemt.

4 Little Girls (1997)
Regie: Spike Lee | Cast: Maxine McNair, Walter Cronkite, Chris McNair, Fred Lee Shuttlesworth
De film vertelt het verhaal van de wrede raciale moord in Birmingham, Alabama die in 1963 plaats vond. Vier jonge meisjes verloren daarbij hun leven en het land was in rep en roer. Familieleden en getuigen worden geïnterviewd evenals de racistische ex-gouverneur van Alabama.

The House (2017)
Regie: Andrew Jay Cohen | Cast: Will Ferrell, Amy Poehler, Jason Mantzoukas, Allison Tolman
The House gaat over een getrouwd stel dat het collegegeld van hun dochter erdoorheen jaagt. Uiteraard krijgen ze hier spijt van en ze doen een wanhopige poging om het geld terug te verdienen. Met behulp van de buurtbewoners openen ze midden in hun buitenwijk een illegaal casino.

Rape in a Small Town: The Florence Holway Story (2004)
Regie: Jeffrey Chapman | Cast: Edward Fitzgerald, Cecie Hartigan, Bill Holway, Florence Holway
Deze openhartige documentaire vertelt het verontrustende verhaal van Florence Holway, een bejaarde vrouw uit New Hampshire die werd verkracht in haar huis op het platteland, maar die er niet in slaagde de dader voor de rechter te brengen.

A promise to Carolyn (1996)
Regie: Jerry London | Cast: Delta Burke, Swoosie Kurtz, Shirley Knight, Grace Zabriskie
Twee zusters worden achtervolgd door herinneringen aan de mishandeling door hun stiefmoeder, 37 jaar geleden. Omdat zij niet langer kunnen leven met de gedachte aan de moord op een derde zusje, proberen zij de waarheid te achterhalen

Bessie (2015)
Regie: Dee Rees | Cast: Michael K. Williams, Tika Sumpter, Queen Latifah, Bryan Greenberg
Bessie Smith groeit van een kwakkelende zangeres uit tot één van de populairste en succesvolste bluesmuzikanten uit de jaren twintig. Tot de dag van vandaag kennen we haar als de "Empress of the Blues."

When We Were Bullies (2021)
Regie: Jay Rosenblatt | Cast: Mark Athitakis, Ruth Bromberg, Wendy Newman, Jay Rosenblatt
Een ongelooflijk toeval leidt ertoe dat filmmaker Jay Rosenblatt zijn schoolklas van de bassischool weet terug te vinden, alsmede de onderwijzer van die klas. Hij onderzoekt bij hen wat ze zich nog weten te herinneren van een toenmalig voorval van pestgedrag, van zo'n vijftig jaar geleden, en wat hun aandeel hierin is geweest.

Trophy (2017)
Regie: Christina Clusiau, Shaul Schwarz |
Een diepgaande blik op de grote machten die schuilen achter de jacht op zeldzame dieren, en de manier waarop in de Verenigde Staten, maar ook in Afrika, omgegaan wordt met het bewaren van wilde dieren.

Momentum Generation (2018)
Regie: Jeff Zimbalist, Michael Zimbalist | Cast: Jeannie Chesser, Tom DeLonge, Shane Dorian, Fletcher Dragge
De harde kern van de beroemdste crew in de surfwereld heeft voor het eerst in hun carrière toegezegd om hun verhaal samen te vertellen en filmmakers een uniek kijkje te bieden in hun besloten wereldje. Ze geven hierbij toegang tot tienduizenden uren aan privébeelden. Als jonge tieners verlaten ze hun veilige thuishavens en gaan ze samenwonen in een piepklein huis aan de noordkust van Oahu, waar ze samen de gevaarlijkste golven bedwingen die Moeder Natuur hen biedt.

I Am Bolt (2016)
Regie: Ben Turner, Gabe Turner | Cast: Usain Bolt, Nugent Walker Jr., Ricky Simms, Glen Mills
I Am Bolt is een documentaire over de snelste atleet uit de sportgeschiedenis - Usain Bolt - en geeft een kijk op het persoonlijke leven van het sporticoon uit Jamaica. We zien in deze documentaire hoe Bolt tot het uiterste gaat tijdens zijn trainingen om zodoende keer op keer topprestaties te kunnen leveren op de grootste toernooien en wedstrijden. De Olympische legende - bijgenaamd The Lightning Bolt - weet maar liefst negen gouden medailles te veroveren.

NieuwsFilm