Babel (2006)

If You Want to be Understood...Listen

Sterk drama over de kwetsbaarheid en fragiliteit van de mens en de verregaande gevolgen van miscommunicatie.
play

7,2 details

  • 143 Min
  • Drama
  • Frankrijk
  • Verenigde Staten
  • Mexico
143 Min Frankrijk

In de afgelegen Marokkaanse woestijn waken twee jongens gewapend met een geweer over hun kudde geiten. Bevangen door verveling en baldadigheid besluiten ze het geweer te testen. Een enkel geweerschot veroorzaakt echter een kettingreactie die de levens van een aantal mensen op drie verschillende continenten niet alleen met elkaar verbindt, maar ook voorgoed veranderd. Een Amerikaans stel (Brad Pitt en Cate Blanchett), een rebelse dove Japanse tiener met haar vader en een Mexicaanse au pair, die zonder toestemming twee Amerikaanse kinderen mee de grens over neemt, hebben een onwaarschijnlijke connectie. Zij zullen elkaar echter nooit ontmoeten omdat ze niet in staat zijn om met elkaar te communiceren....

Regie
Alejandro González Iñárritu
Cast
Brad Pitt, Cate Blanchett, Harriet Walter, Michael Maloney, Peter Wight, Dermot Crowley, Mohamed Akhzam, Matyelok Gibbs, Wendy Nottingham, Claudine Acs, André Oumansky, Trevor Martin, Linda Broughton, Henry Maratray, Georges Bousquet.
Budget
$ 25.000.000
Opbrengst
$ 135.330.182
Release
08.09.2006

Filmtotaal Recensie

Regie: Alejandro González Iñárritu | Cast: Brad Pitt (Richard), Cate Blanchett (Susan), Rinko Kikuchi (Chieko), Adriana Barraza (Amelia), Boubker Ait El Caid (Yussef), Gael García Bernal (Santiago) e.a. | Speelduur: 142 minuten

In 2000 debuteerde de Mexicaanse regisseur Alejandro González Iñárritu met het veelgeprezen Amores Perros. Het betekende ook de doorbraak van scriptschrijver Guillermo Arriaga. Drie jaar later maakte zij samen het eveneens gelauwerde 21 Grams. Nu, weer drie jaar verder, hebben zij voor de derde keer samengewerkt om een aantal verschillende, zeer dramatische verhaallijnen met dito personages samen te laten komen in één film. Uit die samenwerking is Babel gekomen, een sterk drama over de kwetsbaarheid en fragiliteit van de mens en de verregaande gevolgen van miscommunicatie.

Net als bij de eerdere projecten van Iñárritu en Arriaga wordt het verhaal op een gefragmenteerde, achronologische manier gepresenteerd en is het aan de kijker om de puzzel in elkaar te zetten. Hoewel de vier afzonderlijke verhaallijnen zelf wel chronologisch worden verteld, vinden ze niet allemaal gelijktijdig plaats. Uit één verhaallijn zijn telkens één of enkele scènes achter elkaar gezet, waarna de volgende verhaallijn, die zich eerder of later en op een andere plek afspeelt, zich aandient. Zo wordt in de hele film heen en weer geschakeld tussen de verhalen van de personages op verschillende plaatsen. Dit is af en toe verwarrend, maar levert soms ook heel krachtige scènes op. Een telefoongesprek van een onwetend zoontje lijkt in het begin van de film niet zo bijzonder, maar aan het einde komt het gesprek terug vanuit het perspectief van de vader, wat het de aangrijpendste scène maakt.

videotrailers & clips

alle artikelen (4)

Babel Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

MovieMazzter

"...niet bepaald een vrolijke film die ook nog eens erg lang duurt. Op zich een goed verhaal alhoewel de......"

Falconetti

"...Een hele goede film, maar wel een loodzwaar verhaal. Je zit langdurig te kijken naar paniek, radeloo......"

baas

"...Leuke film, mooi in beeld gebracht en goed in elkaar gezet. maar het tempo is ongelooflijk traag. e......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Babel

acties