Tweede 'Doctor Strange' maakt indrukwekkende start aan box office

Tweede 'Doctor Strange' maakt indrukwekkende start aan box office

Veel bekijks voor volgende Marvel-film van Sam Raimi.

Sinds woensdag draait Doctor Strange in the Multiverse of Madness in steeds meer delen van de wereld in de bioscopen. Gisteren debuteerde de film ook in de States en de eerste financiële resultaten zijn overweldigend.

De critici vinden de film vooral weinig verhaal hebben en volgepakt met visuele effecten. Ondanks dat dit ergens ook zo is, kunnen de fans smullen van een flinke onderdompeling in de gekte van het Marvel-multiversum.

Vele miljoenen wereldwijd
In de States trapte de 28e film in het Marvel Cinematic Universe sterk af met $36 miljoen tijdens de nachtelijke voorpremières. Dat is zo'n $14 miljoen minder dan Spider-Man: No Way Home ophaalde in de donderdag op vrijdagnacht.

Wereldwijd wordt daar tot en met donderdag zo'n $85,7 miljoen aan toegevoegd, wat resulteert in een tussenstand van $126 miljoen en dan moet het eerste weekend nog aftrappen.

Het lijkt er zeker op dat Sam Raimi's Doctor Strange in the Multiverse of Madness de grens van $1 miljard gaat passeren. De vraag is of deze nieuwste Marvel-film de score van No Way Home kan benaderen.



NieuwsFilm

meest populair