Deel 5: De beste en meest lucratieve zomerblockbusters aller tijden!

Van 'The Avengers' tot 'Black Widow'

De laatste paar dagen zijn er regelmatig lijstjes verschenen op FilmTotaal, waarin de beste en meest lucratieve zomerblockbusters aller tijden onder de loep worden genomen. Mocht je de vorige delen gemist hebben, deze zijn hier terug te lezen. Vandaag nemen we de laatste vijf films onder de loep!

5: 'The Avengers' van Joss Whedon (2012)
Er zitten behoorlijk wat superheldenfilms tussen de succesvolle zomerblockbusters, maar met The Avengers had Marvel toch wel echt goud in handen. 10 jaar geleden waren alle grote helden zoals o.a. Iron Man, Captain America, Thor en Hulk voor het in een enkele film te zien, wat wereldwijd miljoenen filmfanaten aantrok. De blockbuster was dan ook goed voor een ongelofelijke 1,5 miljard dollar.

4: 'Jurassic World' van Colin Trevorrow (2015)
De originele Jurassic Park stond ook al in een van de voorgaande lijstjes, maar het vervolg hierop wist het aan de box-office nog heel wat beter te doen. 20 jaar na de iconische film van Steven Spielberg, mocht Trevorrow het proberen. Hoewel de film minder werd onthaald dan het origineel, wisten Chris Pratt en co. bijna 1,7 miljard dollar te scoren aan de box-office. Niet zo heel gek dus dat er nog twee nieuwe vervolgen kwamen, waarvan het laatste deel genaamd Dominion deze zomer te zien zal zijn.

3: 'Wonder Woman' van Patty Jenkins (2017)
Superheldenfilms zijn al een tijdje box-office krakers, maar in 2017 bracht regisseuse Jenkins DC naar nieuwe hoogtes met Wonder Woman. Gal Gadot kroop in de huid van de bekende superheldin en dit bleek zeer goed uit te pakken. De film wist wereldwijd 820 miljoen dollar op te brengen. Ook nu wordt er weer gewerkt aan alweer een derde film.

2: 'The Lion King' van Jon Favreau (2019)
Disney's geluk kon niet op. Begin 2019 wist 'het Huis van de Muis' enorm goed te scoren met Avengers: Endgame, aangezien de Avengers vs Thanos kwam maar liefst goed was voor bijna 2,8 miljard dollar, maar zij deden hier nog een schepje bovenop in de zomer jaar later. De live-action remake van de klassieke The Lion King (die eveneens in een van de voorgaande lijstjes voorkwam) bracht een verbluffende 1,6 miljard dollar op!

1: 'Black Widow' van Cate Shortland (2021)
Vanwege de corona-pandemie waren er bijna geen blockbusters te zien in het jaar 2020. Alles werd uitgesteld en liep vertraging op, maar in 2021 toonde Black Widow aan dat films weer begonnen te scoren. De film bracht namelijk een hele nette 380 miljoen dollar op, waardoor er deze zomer weer héél wat blockbusters uitkomen!

NieuwsFilm

meest populair