Deel 4: De beste en meest lucratieve zomerblockbusters aller tijden!

Deel 4: De beste en meest lucratieve zomerblockbusters aller tijden!

Van 'Shrek' tot 'Harry Potter'!

De laatste paar dagen zijn er regelmatig lijstjes verschenen op FilmTotaal, waarin de beste en meest lucratieve zomerblockbusters aller tijden onder de loep worden genomen. Mocht je het derde deel van gisteren gemist hebben, dat is hier terug te lezen. Vandaag gaan we verder bij de films na het jaar 2000.

10: 'Shrek' van Andrew Adamson & Vicky Jenson (2001)
Begin jaren 2000 wist Dreamworks hoge ogen te gooien met de animatiefilm Shrek. Niet alleen werd het meteen een klassieker, de film was de meest succesvolle zomerblockbuster van het jaar 2001, aangezien de film maar liefst zo'n 480 miljoen dollar opbracht! Niet zo heel gek dus dat Dreamworks kwam met de nodige vervolgen en spin-offs van hun meest succesvolle werk.

9: 'Spider-Man' van Sam Raimi (2002)
In Raimi's Spider-Man kroop acteur Tobey Maguire voor de eerste keer in de huid van Peter Parker en de film was een weergaloos succes. Niet alleen brak de film het record voor beste openingsweekend aller tijden, de blockbuster bracht een gigantische 820 miljoen dollar op! Er werd een trilogie van gemaakt maar Spider-Man was ook een grote stap richting de dominantie van het superheldengenre vandaag de dag.

8: 'Pirates Of The Caribbean: Dead Man's Chest' van Gore Verbinski (2006)
Fans wilden meer Jack Sparrow, nadat Johnny Depp voor de eerste keer was te zien als de geliefde piraat in 2003. Hij keerde drie jaar later terug, en de box-office van het vervolg was nog een stuk indrukwekkender dan het origineel. Dead Man's Chest maakte korte metten met de competitie en wist over de magische grens van 1 miljard dollar te stijgen!

7: 'The Dark Knight' van Christopher Nolan (2008)
In 2005 kwam Nolan met een succesvolle reboot van de Batman-franchise. Christian Bale was opnieuw te zien als de wereldberoemde superheld in The Dark Knight en de film werd nog beter onthaald dan zijn voorganger. Heath Ledger zette een onvergetelijke, en in de ogen van veel fans, de beste Joker neer. Ook deze film was een gigantische kraker en wist eveneens meer dan 1 miljard dollar te scoren!

6: 'Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2' van David Yates (2011)
10 jaar na de lancering van de geliefde franchise kwam er een einde aan het verhaal van Harry Potter en co. in 2011. Fans over de hele wereld konden niet wachten om te zien hoe Potter het nog een laatste keer op zou nemen tegen Voldemort en dat was ook wel te zien aan de box-office. De film was goed voor zo'n ongelofelijke 1,3 miljard dollar!

Morgen komt het volgende en laatste lijstje uit (nummer 5 t/m 1), waarin o.a. The Avengers en Black Widow onder de loep worden genomen!

NieuwsFilm

meest populair