Deel 3: De beste en meest lucratieve zomerblockbusters aller tijden!

Deel 3: De beste en meest lucratieve zomerblockbusters aller tijden!

Van 'The Lion King' tot 'The Phantom Menace'!

Gisteren verscheen er nog een artikel op FilmTotaal met de beste en meest lucratieve zomerbluckbusters aller tijden. Mocht je het tweede deel gemist hebben (waarin o.a. Batman en Jurassic Park onder de loep worden genomen) deze is hier terug te lezen!

15: 'The Lion King' van Roger Allers & Rob Minkoff (1994)
Disney kende een van zijn hoogtepunten in 1994, toen ze The Lion King in de zomer uitbrachten. De animatiefilm, geïnspireerd door William Shakespeare's Hamlet, volgt het verhaal van een jonge leeuw, die zijn lot als koning van de landen moet claimen. De film was een gigantisch succes en verdiende bijna 860 miljoen dollar aan de box-office!

14: 'Independence Day' van Roland Emmerich (1996)
Alien films doen het normaal gesproken goed en dat toonde filmmaker Emmerich in 1996 ook aan met zijn iconische Independance Day. Het publiek zag een massale buitenaardse invasie wel zitten, al helemaal wanneer een van de grootste acteurs, Will Smith, de dag komt redden. De film bracht meer dan 300 miljoen dollar op.

13: 'Men in Black' van Barry Sonnenfeld (1997)
Een jaar later was Smith weer de koning van de box-office. De acteur wist hoge ogen te gooien in de eerste Men in Black-film, waarin Tommy Lee Jones de andere hoofdrol in vertolkt. De film gaat over een geheime overheidsorganisatie die de aarde beschermt tegen buitenaardse wezens. Het eerste deel was goed voor zo'n 250 miljoen dollar, maar de vervolgfilms brachten ook nog honderden miljoenen dollar op!

12: 'Armageddon' van Michael Bay (1998)
Rampenfilms waren eind jaren negentig flink in en daar maakte Bay goed gebruik van. In de zomer van 1998 bracht de regisseur Armageddon uit, waarin een meteoor op onze planeet afkomt. Een team van experts moet dit zien te voorkomen. Miljoenen filmfanaten stonden in de rij om een ticket te kunnen verkrijgen en dat is ook te zien aan de box-office. Ondanks het feit dat de film lauwtjes werd onthaald, bracht hij wereldwijd meer dan 550 miljoen dollar op.

11: 'Star Wars: Episode I - The Phantom Menace' van George Lucas (1999)
George Lucas stond al eerder een zomer bovenaan met de allereerste Star Wars film, maar 20 jaar later deed hij het trucje nog eens over toen hij de Skywalker-sage terugbracht naar zijn oorsprong en een jonge Anakin Skywalker in beeld brengt, voordat hij transformeert in de kwaadaardige Darth Vader.

Fans waren al vele jaren aan het wachten op het vervolg. Sommige 'die-hards' stonden zelfs wekenlang in de rij om een ticket te kunnen verkrijgen. De film was dan ook een weergaloos succes en bracht maar liefst 924 miljoen dollar op!

Morgen komt het volgende lijstje uit (nummer 10 t/m 6), waarin o.a. Shrek en The Dark Knight onder de loep worden genomen!

NieuwsFilm

meest populair