Deel 2: De beste en meest lucratieve zomerblockbusters aller tijden!

Deel 2: De beste en meest lucratieve zomerblockbusters aller tijden!

Van 'Beverly Hills Cop' tot 'Jurassic Park'!

Gisteren verscheen er nog een artikel op FilmTotaal met de beste en meest lucratieve zomerbluckbusters aller tijden. Mocht je het eerste deel gemist hebben (waarin o.a. Jaws en Star Wars: A New Hope onder de loep worden genomen) deze is hier terug te lezen!

20: 'Beverly Hills Cop II' van Tony Scott (1987)
Gisteren stond regisseur Scott ook al in het lijstje met Top Gun, maar een jaar na deze hit had de filmmaker opnieuw goud in handen met deze actiekomedie. De film, waarin Eddie Murphy de hoofdrol speelt, werd erg goed onthaald en bracht maar liefst 150 miljoen dollar op, wat maar net iets minder is dan Top Gun.

19: 'Batman' van Tim Burton (1989)
In 1989 veranderde Burton voor altijd het superheldengenre. De regisseur wist Michael Keaton te strikken als de wereldberoemde superheld, terwijl Jack Nicholson in de huid kroop van de Joker. Niet alleen was de film een groot succes aan de box-office met zijn maar liefst 250 miljoen dollar opbrengst, Batman-merchandise en speelgoed gingen ook als warme broodjes over de toonbank.

18: 'Ghost' van Jerry Zucker (1990)
Een jaar later nam Zucker de troon over met Ghost. Hoewel romantische komedies niet meer de kaskrakers zijn van vroeger, waren ze in de jaren negentig behoorlijk lucratief. In de zomer van 1990 wisten Patrick Swayze, Demi Moore en Whoopi Goldberg hoge ogen te gooien in de film, waardoor ook het nummer 'Unchained Melody' van de Rigtheous Brothers wereldberoemd werd. De film verdiende bijna 220 miljoen dollar aan 'de kassa'.

17: 'Terminator 2: Judgement Day' van James Cameron (1991)
Cameron heeft natuurlijk heel wat blockbusters gemaakt, maar volgens menig filmfanaat hoort de tweede Terminator-film wel bij zijn betere werk. Ondanks het feit dat het niet vaak voorkomt dat vervolgen beter zijn dan het origineel, was dit hier wel het geval. De ongelofelijke actiescenes, geavanceerde visuele effecten en een sterk verhaal zorgden ervoor dat Judgement Day zo'n 200 miljoen dollar ophaalde aan de box-office en niet alleen wordt gezien als een van de beste blockbusters aller tijden, maar ook als een heuse filmklassieker.

16: 'Jurassic Park' van Steven Spielberg (1993)
Gisteren stond Spielberg al twee keer in het lijstje (met Jaws en ET) maar misschien is Jurassic Park nóg wel beter. In 1993 liet de regisseur nog maar eens zien een van de beste filmmakers aller tijden te zijn. De baanbrekende horror-avonturenfilm bracht voor het eerst dinosaurussen terug tot leven. De film bracht meer dan 1 miljard dollar op, dus het is niet zo heel gek dat we later dit jaar weer eens een vervolg te zien krijgen!

Morgen komt het volgende lijstje uit (nummer 15 t/m 11), waarin o.a. The Lion King en Men in Black onder de loep worden genomen!

NieuwsFilm

meest populair