Dit zijn de grootste plotgaten in 'Doctor Strange in the Multiverse of Madness'

Dit zijn de grootste plotgaten in 'Doctor Strange in the Multiverse of Madness'

We duiken er voor je in.

Marvel-film Doctor Strange in the Multiverse of Madness is misschien wel een van de meest ambitieuze projecten van de filmstudio tot nu toe. Misschien wel daarom dat er een paar regels verbroken worden en dat er een paar bijzondere momenten in zitten.

De Marvel-film verkent het idee van het multiversum nog verder dan voorgaande projecten. Door sommige concepten nu pas naar voren te brengen, ontstaan helaas wat plotgaten en fouten ten aanzien van eerder vastgestelde regels. We duiken er voor je in.

Hoe zat Wanda America door het multiversum achterna?: De eerste keer dat Doctor Strange America Chavez tegenkomt, is als een octopus-achtig wezen haar aanvalt. Dat wezen blijkt gestuurd te zijn door de Scarlet Witch, die haar door het multiversum opjaagt. Maar hoe doet Wanda dat, ondanks dat ze zichzelf nog niet getransplanteerd had? En hoe kwam Wanda achter haar bestaan?

Waarom is Wanda verhuisd?: Aan het einde van WandaVision woont ze in een afgelegen hutje ergens in een bergachtig gebied. Maar in Doctor Strange in the Multiverse of Madness is haar locatie drastisch veranderd. Waarom?

Dromen zijn multiversa in het MCU: Doctor Strange in the Multiverse of Madness brengt een fascinerend concept naar voren, namelijk dat dromen een blik bieden op het leven van iemand in een ander universum. Een ambitieus idee, maar hoe zit het dan met de dromen van Tony Stark, die PTSS heeft? Niet alle dromen zijn een blik op alternatieve levens.

Het MCU is Earth-616: Het MCU blijkt Earth-616 te zijn. Een geinige gedachte, maar waarom vertelde Mysterie dan toen we hem leerden kennen dat onze Aarde Earth-616 is? Dat is toch te toevallig?

Hoe opende het multiversum zich?: In Spider-Man: No Way Home openen zich portalen naar andere universa, waardoor verschillende versies van Peter Parker hun live-action opwachting in het MCU maken en ook hun schurken de oversteek maken. Dat klopt niet helemaal met de serie Loki, waarin Loki en Sylvie ook het multiversum openden. De regels zijn dus niet heel helder.

NieuwsFilm

meest populair