Fans leggen een van de grootste plotgaten van 'Doctor Strange 2' uit

Fans leggen een van de grootste plotgaten van 'Doctor Strange 2' uit

Zo moeilijk is het niet.

De titel van dit artikel laat het al zien: dit artikel bevat SPOILERS over Doctor Strange in the Multiverse of Madness. Lees dus alleen verder als je de film al gezien hebt.

Regisseur Sam Raimi drukt zonder twijfel zijn eigen stempel op Doctor Strange in the Multiverse of Madness. Dat merk je qua stijl, qua input en het plot. Maar dat is ook heel sterk een plot van het Marvel Cinematic Universe, dat bijdraagt aan het grotere geheel en expliciet verbonden is aan eerdere films en series.

Waar Doctor Strange in the Multiverse of Madness het multiversum verkent en ook echt van universum naar universum springt, is dat niet voor het eerst. Het MCU verkende dat al eerder met de serie Loki. En ook expliciet aan dit project verbonden is de serie WandaVision, die duidelijk meer laat zien van hoe het nog met Wanda Maximoff is verlopen.

Doctor Strange in the Multiverse of Madness-plotgat
Maar opvallend aan Doctor Strange in the Multiverse of Madness is dat we niet weten hoe met met White Vision verlopen is. Die vloog weg aan het einde van de serie WandaVision.

Dit plotgat wordt voor een deel 'opgelost' door Reddit-gebruiker Blitzkreeg21. Hij denkt dat dit te maken heeft met de aanwezigheid van Reed Richards in Doctor Strange in the Multiverse of Madness.

Die blijkt Ultron gebouwd te hebben, die nu helpen met het bewaken van het hoofdgebouw van de Illuminati. Daardoor heeft Tony Stark de kunstmatige intelligentie niet hoeven bouwen in dat universum.

De Avengers hebben daarom dus ook niet de overblijfselen van JARVIS in een fysieke vorm getransplanteerd, waardoor er geen Vision bestaat in deze tijdlijn.

NieuwsFilm

meest populair