Waarom zit de nieuwe Thanos van het MCU, Kang the Conquerer, niet in 'Doctor Strange 2'?

Waarom zit de nieuwe Thanos van het MCU, Kang the Conquerer, niet in 'Doctor Strange 2'?

De makers kozen voor een andere vijand.

De serie Loki zette voor het eerst in het filmuniversum van Marvel Studios de deuren naar het multiversum wagenwijd open. Daarin debuteerde acteur Jonathan Majors als Kang the Conquerer. Althans, de variant He Who Remains. En hem zien we straks in de film Ant-Man and The Wasp: Quanumania.

Velen hadden gehoopt dat hij ook zou zitten in de film Doctor Strange in the Multiverse of Madness. Maar schrijver Michael Waldron, die ook Loki hielp schrijven, legt uit waarom dat niet zo is.

Geen Kang the Conquerer
"Het voelde voor mij al alsof we de grootste, beste kogel hadden, met Wanda. Toen we er met Sam aan werkten hadden we echt het gevoel dat we vol in moesten zetten als Wanda als antagonist van deze film. Dat was opwindend en ons gevoel was dat we een andere film dat plezier niet moesten gunnen. Want zij was zo goed."

"En ik denk dat als we Kang hadden geïntroduceerd, iemand die zo goed is als Jonathan Majors, met dat personage, je het risico loopt de film overvol te maken."

Kortom: het leek de makers beter van niet en het was handiger om dan te focussen op de aanwezigheid van Wanda Maximoff, die nu volledig de Scarlet Witch is.

NieuwsFilm

meest populair