Makers 'Doctor Strange 2' over dat vreemde nieuwe personage

Makers 'Doctor Strange 2' over dat vreemde nieuwe personage

Charlize Theron debuteert in de film. Wie is zij?

De film Doctor Strange in the Multiverse of Madness introduceert helemaal aan het eind, na de aftiteling een gloednieuw personage: Clea, gespeeld door Charlize Theron.

Wie is die Clea eigenlijk? En waarom speelt zij zo'n grote rol? Daar ging schrijver Michael Waldron tijdens een nieuw interview op in.

De introductie van Clea
Blijkbaar wisten de makers al snel dat ze Clea in de film wilden hebben. "Dat wisten we altijd al. Zij is in de comics de grote liefde van Doctor Strange. En vaak ook de gelijke aan hem. Haar achtergrond is heel fascinerend, als nichtje van Dormammu, het gigantische zwevende hoofd in de eerste film," aldus Waldron.

"Zij beleven geweldige avonturen in de comics en we wisten dat we haar wilden introduceren. Maar we moesten ook het boek sluiten op het liefdesverhaal met Christine Palmer, het personage van Rachel McAdams. Doctor Strange hoort die wijsheid van Christine, over het onder ogen komen van zijn grote angsten en openstaan voor het idee om van iemand te houden. En ineens is daar Clea. Ik denk dat we gaan zien wat daarna gebeurt."

In die zin staat Clea dus voor de toekomst van Doctor Strange en voor een heel nieuwe kant om op te gaan.

NieuwsFilm

meest populair