Ouders klagen over 'Doctor Strange 2': "De film is te eng"

Ouders klagen over 'Doctor Strange 2': "De film is te eng"

Marvels eerste horrorfilm zorgt voor discussie onder ouders.

Is Doctor Strange in the Multiverse of Madness te eng voor kinderen? Sommige ouders menen van wel. Op social media is dit weekend daardoor een discussie losgebarsten over de kijkwijzer van de Marvel-film.

Sommige menen dat Doctor Strange een R-rating had moeten krijgen. Zij vinden de film van regisseur Sam Raimi, die voor het draaien van deze prent duidelijk zijn horrorroots heeft aangeboord, op bepaalde momenten net iets te eng en intens.

De Amerikaanse kijkwijzerinstantie heeft de Marvel-film een PG-13-rating gegeven, wat betekent dat ouders de film met hun kroost in de bioscoop mogen bekijken.

De organisaties die films voorzien van een kijkwijzer geven vaak geen toelichting op de beoordeling van specifieke producties, dus het is niet helemaal duidelijk welke afweging men precies heeft gemaakt.

Spannend, maar niet realistisch
The Hollywood Reporter vermoedt dat de instantie deze lagere kijkwijzer heeft gegeven omdat de spannende momenten vanuit het perspectief van superhelden en -schurken moeten worden bekeken. Deze scènes staan verder van de werkelijkheid af dan, laten we zeggen, een meer realistische horrorfilm.

Andere ouders laten dan ook weten de kritiek op de horrorelementen niet te kunnen begrijpen. De trailers voor Doctor Strange maakten immers ook al duidelijk dat deze Marvel-film anders is dan alle andere.

R-rating
In principe produceert Marvel geen films die alleen voor volwassenen bedoeld zijn. Fans hopen echter dat daar met de komst van anti-held Deadpool naar het Marvel Cinematic Universe verandering in gaat komen.

NieuwsFilm

meest populair