Minnie Driver liep 'Good Will Hunting'-rol bijna mis: "Ik was niet 'sexy' genoeg"

Minnie Driver liep 'Good Will Hunting'-rol bijna mis: "Ik was niet 'sexy' genoeg"

De actrice had en heeft er nog steeds moeite mee.

Minnie Driver wist hoge ogen te gooien in Good Will Hunting als Skylar. De actrice werd dankzij haar rol in de sterk onthaalde film wereldberoemd, maar toch was het lang niet altijd allemaal even leuk. Tijdens een recent interview laat de actrice zich uit over haar moeilijke castingproces.

Driver wist de rol te bemachtigen toen ze pas 26 was. De film van regisseur Gus van Sant, waar eveneens Robin Williams, Matt Damon, Ben Affleck en Casey Affleck in te zien zijn, deed het erg goed. De film won dan ook twee Oscars.

Carrière
Driver was voor deze film al te zien in andere bekende filmprojecten zoals o.a. Goldeneye en Sleepers, maar toch was het niet makkelijk om de rol van Skylar te bemachtigen. Zo zegt nu dat ze kreeg te horen dat ze niet 'sexy genoeg' was voor de rol.

"Dat doet echt pijn om te horen" begint Driver. "Je hebt net goed en wel je tienerangst overwonnen en je begint je eindelijk iets beter te voelen. Ik begon net te denken: "In het juiste licht, met de juiste schoenen en juiste jurk zie ik er misschien niet verkeerd uit". Maar dan krijg je zoiets te horen..."

Onzeker
Volgens de actrice is dit nog steeds de normaalste zaak ter wereld in Hollywood en krijgen actrices nog vaak genoeg te horen dat ze niet knap genoeg zijn. Zo vervolgt Driver: "Het is nog precies zo. Het overkomt mij ook nog vaak, dat ik krijg te horen dat ik te oud of te lang ben. Het is zonde dat daar zo opgelet wordt, want het helpt absoluut niet. Je wordt er alleen maar onzeker door en het zorgt voor enorm veel frustratie".

NieuwsFilm

meest populair