Netflix betaalde bizar bedrag voor 'Knives Out'-vervolgen

Netflix betaalde bizar bedrag voor 'Knives Out'-vervolgen

De Knives Out-franchise mocht nogal wat kosten.

Rian Johnson is zo'n regisseur die nogal opvallende projecten maakt. Met Star Wars: The Last Jedi vond hij in essentie de franchise opnieuw uit. Vervolgens bracht hij ons Knives Out, een moordmysterie dat het genre ook dunnetjes opnieuw uitvond en hem een nominatie voor een Oscar opleverde.

De regisseur maakte een wijze keuze wat de franchise betreft; hij verkocht de rechten op een vervolg niet aan Lionsgate. Daardoor had hij zelf de mogelijkheid om ze te verkopen aan wie hij maar wilde. De keuze viel op Netflix, iets waar Lionsgate niet blij mee was.

Knives Out-vervolgen
Tijdens het SeriesFest vertelde Lionsgate CEO Jon Feltheimer dat Netflix de franchise wegkaapte en vervolgens weigerde samen te werken. Netflix "betaalde ten minste twee keer het maximale wat Lionsgate te bieden had."

Het idee was ook om Netflix "de eerste film uit te lenen" en daarna als gezamenlijke studio's de drie films samen te verpakken voor "lucratieve markten." Hij bood aan de boel te distribueren. "Ik zei: we gaan veel geld verdienen, wij distribueren het en zullen wat distributiegeld innen maar daarna is hij voor jullie. Het was een interessant en organisch idee. Maar ze zeiden 'nee'. Zo liep het toen en zo loopt het nu."

Dit jaar nog moet de eerstvolgende nieuwe Knives Out-film in de bioscoop te zien zijn.

NieuwsFilm

meest populair