Netflix scoort enorm met deze erotische film die een 0%(!) rating heeft op Rotten Tomatoes

'365 Days' en het vervolg '365 Days: This Day' worden met de grond gelijk gemaakt door filmcritici.

Netflix heeft goud in handen met de erotische thriller 365 days. Twee jaar na het origineel kwam de streaminggigant namelijk met een vervolg, genaamd 365 Days: This Day, wat opnieuw een hit blijkt te zijn, ook al worden de films door filmcritici met de grond gelijk gemaakt.

Beide films zijn namelijk bijzonder populair, maar het origineel heeft op RottenTomatoes een 0% 'rotten' rating! Toch is dit niet zo heel erg gek. Populaire romance-franchises scoren nooit erg goed bij filmcritici.

Twilight
Denk bijvoorbeeld maar aan de Twilight-franchise. Hoewel de film niet al te best werd onthaald door recensenten, wisten deze films toch honderden miljoenen dollar op te halen aan de box-office. 365 Days lijkt zich in een soortgelijke situatie te bevinden.

365 Days, gebaseerd op de gelijknamige roman, volgt Laura. Om te voorkomen dat haar relatie uit elkaar valt, gaat ze naar Sicilië, maar hier komt ze Massimo tegen. Hij is een gevaarlijke man die aan het hoofd van een maffiafamilie staat. Hij ontvoert Laura en geeft haar 365 dagen om verliefd op hem te worden. Niet zo heel gek dus dat deze film vaak wordt vergeleken met 50 Shades of Grey.

Nog verder
Het vervolg, 365 Days: This Day, gaat echter nog een stap verder. De sequel is ingewikkelder, aangezien er geheime identieke tweelingen, schietpartijen, rivaliserende maffiagroepen en andere liefdes in voorkomen. Ook hier zijn de filmcritici geen fan van, al zijn ze voornamelijk tegen het feit dat Laura in veel situaties 'gedwongen' wordt en hierdoor dus het verkeerde voorbeeld geeft.

De nodige filmcritici, die werken voor bekende websites en magazines zoals o.a. de Cosmopolitan, The Daily Beast en Variety noemen de films dan ook "gevaarlijk voor jongere kijkers" en dat het bijzonder veel lijkt op "verkrachting".

Succes
Dit mocht echter niet deren, want de films zijn razend populair. Het vervolg was in zijn eerste week al goed voor een ongelofelijke 78 miljoen streaming-uren! De films zijn volgens de nodige kijkers dan ook zo 'over-the-top' absurd dat het gewoon lachwekkend wordt, al hebben de filmcritici er voornamelijk moeite mee dat de gewelddadige relatie wordt neergezet als iets dat leuk en sexy is en dus verheerlijkt wordt.

NieuwsFilm

meest populair