3 sterke oorlogsfilms op Netflix om nu te zien

Deze oorlogsfilms staan nu op de streamingdienst.

Bram de Groot 12 mei 2022 22:30 in Netflix
Op Netflix vind je veel oorlogsfilms. Niet al deze films zijn even goed, maar onderstaande drie films zijn zeker de moeite waard. Heb je ze nog niet gezien? Zet ze dan op je watchlist!

Nebel im August

Regie: Kai Wessel | Hoofdrollen: Sebastian Koch, Karl Markovics, David Bennent, Henriette Confurius, Thomas Schubert, Branko Samarovski, Fritzi Haberlandt, Franziska Singer | Kijk nuZuid-Duitsland, 1940. De halfwees Ernst Lossa is 13 jaar oud en wordt als onopvoedbaar beschouwd. De zoon van een handelsreiziger is niet dom, maar kan zeer moeilijk integreren in de normale sociale structuren, waardoor hij iedere keer weer weggestuurd wordt uit de internaten. Om de kleine tiran een les te leren wordt hij uiteindelijk naar een psychiatrisch ziekenhuis gestuurd, waar veel mensen met lichamelijke en geestelijke handicaps verblijven. Ze liggen allemaal onder de knoet van directeur Dr. Veit, die zijn faciliteit beheert als een gevangenis. Voor Ernst is het al gauw duidelijk dat er hier iets mis is. Altijd opnieuw sterven er 'ongewenste' patiënten, wat voor de nationaalsocialisten, die Duitsland regeren, een goede zaak blijkt te zijn om hun 'Arische ras' te beschermen.

A Call to Spy

Regie: Lydia Dean Pilcher | Hoofdrollen: Sarah Megan Thomas, Stana Katic, Radhika Apte, Linus Roache, Rossif Sutherland, Samuel Roukin | Kijk nuNadat Frankrijk in handen van de nazi's is gevallen, gaan twee vrouwen aan de slag als spionnen voor een geheime dienst van Churchill. Gebaseerd op een waar verhaal.

Operation Finale

Regie: Chris Weitz | Hoofdrollen: Ben Kingsley, Oscar Isaac, Mélanie Laurent, Peter Strauss, Greta Scacchi, Nick Kroll, Haley Lu Richardson, Joe Alwyn, Ohad Knoller, Michael Aronov, Matt Lindquist | Kijk nuIn de jaren zestig hield de beruchte oorlogscrimineel Adolf Eichmann zich verscholen in Argentinië. Hij was verantwoordelijk voor het vervoer van miljoenen joden naar concentratiekampen en daarmee verantwoordelijk voor de dood van velen. Peter Malin, een Mossad-agent, jaagde op hem.

NieuwsFilm