Superheldenfilm 'The Toxic Avenger' krijgt keiharde R-rating!

Peter Dinklage zal als een gek tekeer gaan!

Wouter Drummen 12 mei 2022 13:15 in Algemeen
Als je een beetje het filmnieuws bijhoudt weet je waarschijnlijk wel dat er gewerkt wordt aan een The Toxic Avenger-remake. Nu weten we ook de rating van de nieuwe film.

Het origineel kwam alweer uit in 1984 en vertelt het verhaal van een tiener, die in een vat met giftig afval valt en verandert in een monsterlijke superheld. Hoewel de film niet erg goed werd onthaald, is hij vandaag de dag toch uitgegroeid tot een cultklassieker.

Remake
In 2019 liet studio Universal weten een remake te maken. Macon Blair zal de regie voor zijn rekening nemen, terwijl Peter Dinklage de hoofdrol speelt. De Game of Thrones-acteur liet al eerder weten dat het een knotsgekke film zal worden, met de nodige 'over-the-top' en gewelddadige scènes.

Het is dan ook niet zo heel erg vreemd dat de film een R-rating heeft gekregen. Dit is de hoogste rating die een film kan krijgen. The Toxic Avengers krijgt er dus ook een, vanwege 'veel geweld, bloed, grof taalgebruik, seksuele verwijzingen en naaktscènes'.

Trend
Dit is vaak een risico voor studio's, die bang zijn opbrengsten mis te lopen vanwege de hoge rating, maar dit valt eigenlijk wel mee. De laatste jaren hebben andere R-rated superheldenfilms zoals Deadpool en Logan al bewezen dat het goed mogelijk is dat R-rated films ook zeer succesvol kunnen zijn.

NieuwsFilm