De 'Star Wars'-film van Marvel wordt losstaand

Nieuwe update van Doctor Strange 2-schrijver.

Bram de Groot 12 mei 2022 15:57 in Algemeen
Marvel zette schrijver Michael Waldron de laatste periode in voor de grote Marvel Cinematic Universe-projecten Loki en Doctor Strange in the Multiverse of Madness. Waldron, bekend van Rick and Morty, helpt Marvel Studios om het Marvel-multiversum te verkennen op het witte doek en Disney+.

Maar hij doet ook werk onder de Disney-vlag door aan de slag te gaan met de Star Wars-franchise. Zo werkt hij aan het mysterieuze Star Wars-project van Kevin Feige, hoofd van Marvel Studios.

In een interview ging Waldron in op de stand van zaken van Feige's Star Wars-film:

"Eindelijk zijn we er serieus mee bezig," zei Waldron tegen Variety. "Ik bedoel, ik schrijf er nu veel aan. Het is heel erg leuk. Ik geniet ervan om de vrijheid te hebben om iets te doen dat niet per se een vervolg is of zo. Ik hoef geen rekening te houden met een heleboel tv-programma's en films, zoals ik deed met Doctor Strange. Dus het is leuk. Het voelt als iets anders aan."

Een losstaande Star Wars-film
Niemand heeft nog een idee aan wat voor een Star Wars-film Feige en Waldron werken. Het lijkt nu wel te gaan om een losstaand verhaal dat mogelijk niet direct grenst aan de Skywalker Saga, iets waar Lucasfilm op dit moment nog wel aan vasthoudt.

De film werd voor het eerst aangekondigd in 2019 en in 2021 werd de betrokkenheid van Waldron bevestigd.

NieuwsFilm