Onverwacht: Marvel-producent Kevin Feige maakt 'Star Wars'-film!

Onverwacht: Marvel-producent Kevin Feige maakt 'Star Wars'-film!

Van superhelden naar Jedi!

Hoewel de Star Wars-filmreeks een pauze neemt nadat The Rise of Skywalker in de bioscopen komt, wordt er achter de schermen flink doorgewerkt aan ideeën. Kevin Feige, die we kennen als de drijvende kracht achter het MCU, is aangetrokken om te helpen.

Deze keuze is toch wel onverwacht te noemen. Feige lijkt z'n handen vol te hebben aan allerlei geplande MCU-films en -series voor 2020, 2021 en 2022. Maar hij heeft blijkbaar nog een gaatje voor het Star Wars-universum. Feige had afgelopen zomer gesprekken met producente Kathleen Kennedy en Disney-bazen Alan Horn & Alan Bergman, en het resultaat is dus dat Feige aan de slag kan.

Feiges rol
Het is niet zo dat Feige in z'n eentje nu de baas is over het vervolg van Star Wars. Kathleen Kennedy blijft betrokken. Alan Horn heeft er het volgende over te zeggen: "We zijn enthousiast over de projecten waarmee Kathy en het Lucasfilm-team bezig zijn. Nu we aan het sluitstuk van de Skywalker Saga komen, werkt Kathy aan een nieuwe periode binnen het Star Warsverhaal, en we weten wat voor een die-hard fan Kevin is. Het was logisch om deze twee buitengewone producenten te laten samenwerken aan een Star Warsfilm."

Hoeveel invloed Feige binnen Lucasfilm krijgt, is onduidelijk. Sommigen denken dat dit op termijn een grotere rol voor hem zal betekenen, terwijl anderen beweren dat Kennedy stevig in het zadel zit als leider van de reeks en er absoluut geen plannen zijn om dat te veranderen. Nog een andere bron heeft begrepen dat Feige al een heel bekende acteur in gedachten zou hebben voor een specifieke rol, en dat die acteur al benaderd is.

Met lichtsnelheid vooruit
Disney's grote baas Bob Iger gaf laatst toe dat ze de boel wat overhaast hadden, en toch lijkt Star Wars wederom een grote vlucht vooruit te nemen na de beloofde adempauze. Zowel The Last Jedi-regisseur Rian Johnson als de schrijvers van Game of Thrones zijn bezig met projecten binnen het Star Wars-universum. En dan is er nog The Madalorian van Jon Favreau op Disney+. Daar komt Feige nog eens bovenop: alles lijkt aan lichtsnelheid vooruit te gaan.

Kevin Feige en Kathleen Kennedy zullen dus vanaf nu samen moeten waken over de kwaliteit van de reeks, want té snel gaan komt die kwaliteit niet ten goede. Wat hun concrete toekomstplannen zijn, zullen we later vast vernemen. Eerst sluit Disney het Skywalker-hoofdstuk af met The Rise of Skywalker, vanaf 18 december in de zalen.



NieuwsFilm

meest populair