Walt Disney bekent 'Star Wars' te hebben overhaast

Walt Disney bekent 'Star Wars' te hebben overhaast

Maar ze houden vertrouwen in de toekomst.

In 2012 werd bekend dat The Walt Disney Company voor ruim $4 miljard Lucasfilm kocht van oprichter George Lucas. Meteen werd voor 2015 het eerste deel in de Star Wars-vervolgtrilogie aangekondigd.

Nu bijna vier jaar na Star Wars: The Force Awakens verschijnt binnenkort de vijfde Star Wars-film van Walt Disney / Lucasfilm met het afrondende deel Star Wars: The Rise of Skywalker. Niet iedereen is blij met de kwaliteit van de reeds verschenen films, waaronder de twee A Star Wars Story-films.

Nu heeft Disney's opperbaas Bob Iger tegenover The New York Times bekent dat ze misschien wat overhaast hebben gehandeld: "Ik denk dat we misschien iets te veel hebben uitgebracht."

Positief over de toekomst
Veel meer wilde Iger niet kwijt over de overhaasting, maar hij is wel positief over de toekomst: "Ik denk dat het bedrijf goed is in het vertellen van verhalen. De mogelijkheden zijn eindeloos vanwege het talent dat we hebben. En dat talent is beter dan ooit, deels door de komst van de mensen van Fox."

Disney rondde eerder dit jaar de aankoop van 20th Century Fox af. Naast de aankoop van Lucasfilm in 2012 kwam Disney ook in bezit van onder meer Marvel Entertainment in 2009 en Pixar Animation Studios in 2006. De afgelopen jaren is Disney veruit de succesvolste studio aan de box office.

NieuwsFilm

meest populair