'Doctor Strange'-vervolg levert nu al een half miljard (!) dollar op

'Doctor Strange'-vervolg levert nu al een half miljard (!) dollar op

Krap een week na de release!

Doctor Strange in the Multiverse of Madness overtreft alle verwachtingen. Officieel heeft de film nu al de grens van een half miljard dollar overschreden. Een knappe prestatie voor de MCU-film.

Deadline meldt dat de film Doctor Strange in the Multiverse of Madness al op 10 mei de grens van een half miljard bereikte. Ruwweg twee vijfde daarvan is afkomstig uit de grootste markt voor Hollywood-films: de Verenigde Staten zelf. Dankzij deze box office, begint het erop te lijken dat Marvel Studios weer een monsterhit in handen heeft die zomaar eens in de top tien best verdienende films ooit kan eindigen.

De box office
De film Doctor Strange in the Multiverse of Madness boekte de tweede grootste wereldwijde release van een Hollywood-film die tijdens de pandemie uitkwam.

Het is ook de vierde film in het MCU qua openingsweekend, dat al bijna een half miljard opleverde. De film heeft een hoofdrol voor acteur Benedict Cumberbatch als de tovenaar uit de titel. Ook zien we weer Elizabeth Olsen als Wanda Maximoff, a.k.a. de Scarlet Witch en heeft nieuwkomer Xochitl Gomez een belangrijke rol als nieuwkomer America Chavez.

Doctor Strange in the Multiverse of Madness mag dan wel aan de box office een megahit zijn geweest, fans en critici zijn behoorlijk verdeeld. Zo is er commentaar op de PG-13 rating terwijl de film toch best wat horrorelementen heeft en is niet iedereen enthousiast over het concept van het multiversum.

NieuwsFilm

meest populair