Elizabeth Olsen vindt Marvel-rol pas leuk sinds 'WandaVision'

De actrice vindt het jammer dat ze interessante rollen heeft moeten missen door haar verplichtingen voor de studio.

FilmTotaal 13 mei 2022 16:08 in Celebrity
Elizabeth Olsen baalt er soms van dat zij door haar Marvel-verplichtingen geen andere rollen kan aannemen. Ze zou namelijk graag in films spelen die beter bij haar passen. Dat vertelt de actrice in een openhartig interview met The New York Times.


Elizabeth Olsen (34) speelt wellicht het populairste Marvel-personage van dit moment: Scarlet Witch.

Vorig jaar speelde ze die rol in de alom bejubelde serie WandaVision en op dit moment draait Doctor Strange in the Multiverse of Madness in de bioscopen, waarin Scarlet Witch een belangrijk aandeel heeft.

Hoe vindt ze het om zo'n blockbuster mede te moeten dragen? "Ik vind dat allemaal maar doodeng en wil de film geeneens zien", reageert Olsen in het interview.

"Dit is de eerste keer dat ik een dergelijke druk voel. Deze film heeft mij veel stress gebracht, omdat ik nog nooit echt de hoofdrol heb gespeeld in een commerciële film van deze omvang".

Niet altijd leuk
Het oorspronkelijke Marvel-contract van Olsen bestond uit twee films en een cameo. Onder dat contract had ze nauwelijks mogelijkheden om andere rollen aan te nemen en daar baalde ze flink van. Zo moest ze onder meer aanbod van regisseur Yorgos Lanthimos afwijzen.

"Ik begon gefrustreerd te raken. Ik had baanzekerheid, maar moest nee zeggen tegen rollen die veel beter mij als persoon pasten", vertelt Olsen openhartig. Ook nu nemen haar Marvel-werkzaamheden nog veel tijd in beslag.

De actrice, die zelf meer van de filmhuisfilms is, biecht op dat ze de rol van Scarlet Witch lange tijd niet echt leuk vond om te spelen. Dat veranderde pas met WandaVision.

"We voelden daar allemaal een bepaalde vrijheid, omdat we geen idee hadden hoe het publiek op deze maffe productie zou reageren", aldus Olsen. "Dat was voor mij dan ook een heel prettige ervaring".

NieuwsFilm