'Avatar': De Na'vi stoppen hun seksorgaan in dieren voor een speciale band!?

Zo hadden we er nog niet over gedacht.

Jim Pedd 14 mei 2022 13:39 in Algemeen
Dankzij een re-release wist James Camerons Avatar weer helemaal bovenaan het lijstje van de best verdienende films te belanden. Nu er ook echt een vervolg aan zit te komen, is er een aspect dat we willen belichten: namelijk dat de best verdienende film ooit, er eentje is waarin aliens seks hebben met hun paardenstaart en diezelfde paardenstaart gebruiken om een band op te bouwen met dieren die ze vervolgens berijden.

De Na'vi, de blauwe aliens die centraal staan in de Avatar-franchise, hebben aan hun achterhoofd een soort paardenstaart. Die ziet eruit als haar, maar is in werkelijkheid een neuraal netwerk die eindigt in kleine tentakels. Daarmee kunnen ze een band leggen met flora en fauna op de wereld Pandora, die soortgelijke neurale netwerken hebben.

Avatar
De band wordt 'tsaheylu' genoemd en is een belangrijk onderdeel van de levens van de Na'vi. In het boek Pandorapedia lezen we dat de neurale band inhoudt dat Na'vi met behulp van de verbinding de energetische en kinetische signalen kunnen voelen die wezens, planten en de maan zelf uitstoten.

Daarmee kan de Na'vi ook toegang krijgen tot het neurale netwerk van de maan en de collectieve wijsheid van het leven op Pandora. De band maakt het op dagelijkse basis mogelijk om contact te leggen met het direhorse en de banshee.

Maar opvallend is dat we later in de film zien hoe Jake en Neytiri seks hebben. Hun fysieke romance eindigt ermee dat ze hun tentakels met elkaar verbinden en dat ze overweldigd raken door hun gevoelens voor elkaar. De Na'vi bedrijven dus de liefde met dezelfde tentakels die ze gebruiken om wezens van Pandora te beheersen en te gebruiken als transportmiddel.

NieuwsFilm