'Doctor Strange 2'-schrijver legt het einde uit

Hoe zit dat nou!?

Jim Pedd 14 mei 2022 13:20 in Algemeen
Michael Waldron, schrijver van Doctor Strange in the Multiverse of Madness, legt in een nieuw interview de cliffhanger uit waarmee de film eindigt.

De nieuwe toevoeging aan het MCU, Doctor Strange in the Multiverse of Madness, wordt geprezen door critici en het publiek en is een enorme hit aan de box office. Er is veel lof voor de duistere elementen en de gothische onderslag die je ziet in de film. Dat is weer heel nieuw voor een MCU-film.

Doctor Strange in the Multiverse of Madness-einde
Aan het einde van Doctor Strange in the Multiverse of Madness zien we hoe Stephen op zijn gemak uit het Sanctum Sanctorum loopt. Maar ineens zakt hij midden op straat in elkaar, gilt hij van de pijn en verschijnt er ineens een derde oog op zijn voorhoofd. Daarna wordt het beeld zwart.

Dat derde oog wordt eerder in de film in verband gebracht met de Darkhold, die ervoor zorgde dat een Evil Strange-variant zijn eigen universum praktisch verwoestte. Volgens Waldron was dit nodig:

"Ik had het gevoel dat we richting een happy ending gingen. Ons gevoel was: 'voor een film waar een boel mis gaat, hebben we wel een erg happy ending'. We maakten het af en eigenlijk voelde dat niet goed. We dachten steeds aan een opmerking van Mordo, die in de eerste film Strange waarschuwt en zegt dat de rekening altijd komt."

"Het is wat Wong zegt: 'Je hebt je eigen lijk bezeten'. Gaat deze man ooit de consequenties onder ogen moeten komen? En daarom voelde het zo goed om aan het einde van deze film een twist te hebben."

NieuwsFilm