Daniel Craig (James Bond) had belangrijke rol in 'Doctor Strange 2' maar trok zich op het laatste moment terug

De acteur vond de coronasituatie op het moment van de opnames te riskant voor zijn gezin.

Jeffrey Kouters 14 mei 2022 13:49 in Algemeen
Niemand minder dan James Bond-vertolker Daniel Craig had zijn Marvel-debuut moeten maken in Doctor Strange in the Multiverse of Madness. De studio had hem weten te strikken voor een belangrijke rol. De acteur besloot hier echter op het laatste moment van af te zien. Dat meldt Justin Kroll van Deadline.


Let op:
Dit artikel bevat mogelijke spoilers voor Doctor Strange in the Multiverse of Madness!In Doctor Strange in the Multiverse of Madness maken we kennis met de Illuminati, een geheim genootschap bestaande uit bekende Marvel-personages. Een van de leden van die club is Fantastic Four-leider Reed Richards alias Mr. Fantastic, gespeeld door The Office-acteur John Krasinski.

Veel fans zijn blij om hem in die rol te zien. Krasinski's naam stond bij veel van hen hoog op het lijstje van mogelijke kandidaten nu de bekende superheldenfamilie eindelijk naar het Marvel Cinematic Universe komt (voorheen waren de rechten in handen van Fox).

Tweede keus
Nu blijkt echter dat Krasinski niet de eerste keus van Marvel was. Sterker nog: volgens Justin Kroll had de studio zelfs al een andere acteur gecast. Hij heeft bekendgemaakt dat Daniel Craig voor de rol van Mr. Fantastic had getekend.

Je vraagt je vast af waarom dat niet is doorgegaan. Craig blijkt een goede reden hiervoor te hebben. Vanwege het sterk oplopende coronabesmettingen ten tijde van de opnames, vond hij het simpelweg niet waard om voor zo'n klein rolletje enig risico te lopen.Reed Richards gevonden?
Dat betekende dus goed nieuws voor Krasinski. Als fan aast hij al heel lang op een rol in het Marvel Cinematic Universe, nadat hij eerder onder meer Captain America aan zich voor bij zag gaan.

Of Mr. Fantastic ook in de Fantastic Four-film gaat spelen, is niet bekend. In principe zijn alle gezichten die je ziet in de Illuminati zogenaamde 'Varianten' uit alternatieve universa en zou Marvel dus nog voor een andere acteur kunnen gaan.

NieuwsFilm