Jesse Williams (Grey's Anatomy) reageert op uitlekken naaktbeelden: "Jammer maar helaas"

Vanuit de theaterwereld werd eerder deze week woedend gereageerd op het incident.

FilmTotaal 14 mei 2022 14:42 in Celebrity
Jesse Williams vindt het jammer dat een bezoeker beelden van de Broadwayvoorstelling Take Me Out - waarop hij naakt te zien is - naar buiten heeft gebracht, maar ligt daar niet wakker van. Dat zegt de acteur uit Grey's Anatomy in een interview met AP.

Take Me Out is een krachtig toneelstuk over een professionele basketballer die uit de kast komt voor zijn teamleden. Een groot gedeelte van het stuk speelt zich af in de kleedkamer, waar ook gedoucht wordt. In die scènes staan de acteurs volledig naakt op het podium.

In de zaal is het ten strengste verboden om een mobieltje of camera mee te nemen. Bezoekers moeten hun toestel bij binnenkomst in een speciaal opbergtasje stoppen, welke pas na afloop weer wordt ontgrendeld.

Een bezoeker wist ondanks de maatregelen een mobieltje mee naar binnen te smokkelen en maakte beelden van de douchescène. De foto's en video's verschenen online en gingen daarna al snel viraal.

Reacties
Vanuit de Broadwaywereld werd woedend gereageerd op de uitgelekte beelden. Het theater heeft beloofd strenger op de controle toe te zullen zien en heeft infraroodcamerasysteem in de zaal geïnstalleerd om filmende bezoekers te detecteren.

Nu heeft acteur Jesse Williams, die op de beelden te zien is, voor het eerst zelf gereageerd op het incident. Zelf lijkt hij er nuchter onder.

"Ik zit er niet mee. Het is onze taak om iedere avond een goede voorstelling te spelen, wat er ook gebeurt", reageert Williams tegenover AP. "Ik maak me er niet druk om. Je kunt er toch niets aan doen".

"Het theater is een heilige plek en niet iedereen begrijpt dat", vervolgt hij. "We moeten natuurlijk wel voor onze belangen als acteurs blijven opkomen en het is mooi om te zien hoe de theatergemeenschap hierop heeft gereageerd door aan te geven wat we wel en niet normaal vinden".

"Consent is belangrijk, dacht ik zo", sluit de acteur af. "Laten we dat idee met z'n allen in gedachten blijven houden".

NieuwsFilm