Waarom de dood van [...] zo bruut moest zijn in 'Doctor Strange 2'

Waarom de dood van [...] zo bruut moest zijn in 'Doctor Strange 2'

Michael Waldron legt het uit.

In Doctor Strange in the Multiverse of Madness vecht Scarlet Witch tegen de Illuminati van een andere Aarde. Het is een behoorlijk gruwelijk gevecht. Met reden.

Schrijver Michael Waldron vertelde tijdens een nieuw interview waarom Doctor Strange in the Multiverse of Madness zo bruut moest zijn in het gevecht tussen de losgeslagen en door de Darkhold bezeten Wanda Maximoff en de Illuminati.

Doctor Strange in the Multiverse of Madness
"Als ze in de film verschijnen, zijn er al een tijdje verschrikkelijke dingen gaande," begon Waldron tijdens een interview met Vanity Fair.

"Wanda is op een rampage. De personages verschijnen ten tonele en je voelt je even veilig. Je denkt: okay, dit zijn wat volwassenen. Zij weten wat er gaande is en houden ons veilig. Ze zijn een beetje als de space marines in Aliens. Ze worden daarna compleet afgemaakt. Het publiek weet ineens dat ze niet meer veilig zijn. Ineens ben je doodsbang. En de Scarlet Witch is nooit enger geweest. Dat is een geweldige plek om het publiek te hebben, als je de derde akte in gaat."

Doctor Strange in the Multiverse of Madness heeft desondanks een PG-13 rating gekregen, wat wel opvallend is gezien de horrorelementen die je in de film ziet.

NieuwsFilm

meest populair