Het tofste gevecht in 'Doctor Strange 2' ontstond bij de heropnames

Dat is een gigantische toevoeging.

Jim Pedd 16 mei 2022 07:22 in Algemeen
Doctor Strange in the Multiverse of Madness-componist Danny Elfman kwam tijdens een interview met Fandango met een wel heel opvallende onthulling.

Het blijkt dat een van de beste scènes in heel Doctor Strange in the Multiverse of Madness heel laat pas bedacht is. Sterker nog: die werd pas bij de heropnames toegevoegd aan de superheldenfilm. Het proces was complex, want hoe maak je een uniek muzikaal gevecht tussen Doctor Strange en zijn variant? En hoe doe je dat met de zeer beperkte tijd die beschikbaar is.

Doctor Strange in the Multiverse of Madness
In de scène gebruiken de twee tovenaars instrumenten om magische wapens gemaakt van muziek te maken. Dat doen ze met krachtige spreuken en heerlijk epische tonen.

"De muzikale strijd werd pas heel laat opgenomen. Sam keerde toen terug naar Engeland om het een tweede keer op te nemen," aldus Elfman.

"De muzikale componenten werden pas nadien gemaakt, omdat ze het al opgenomen hadden. En ze waren druk bezig met de effecten te maken. Die moest ik dus gewoon volgen. En je het gevoel geven dat ze muziek hoorden, ook al was dat niet zo. We hebben daar behoorlijk wat zitten experimenteren."

Doctor Strange in the Multiverse of Madness draait nu in de bioscoop.

NieuwsFilm