Regisseur over het aanpassen van 'Star Wars'-flop 'Solo'

Ron Howard nam de regie over van Phil Lord en Christopher Miller.

Bram de Groot 16 mei 2022 10:01 in Algemeen
Na "creatieve meningsverschillen" met Lucasfilm werd het regisseursduo Phil Lord en Christopher Miller in 2017 ontslagen bij Solo: A Star Wars Story en vervangen door Ron Howard. In een recent interview sprak Howard over zijn deelname aan het project en hoe het was om het duo te vervangen.

"Ik begreep dat er een situatie was ontstaan tot het punt waarop ze niet meer konden blijven samenwerken, en dat was echt jammer, want ik mag Phil en Chris, en ik bewonder ze ook echt," vertelde Howard aan The Hollywood Reporter.

"Toen ik naar de beelden keek en het script las, wat ik leuk vond, had ik het gevoel dat ik begreep waar de studio en Lucasfilm naar op zoek waren bij het afronden van de film en het opnieuw opnemen van een deel van de film."

Maar Solo werd geen succes
Ondanks dat hij het duo moest vervangen, zei Howard dat hij met Lord en Miller had gesproken en dat hun relatie daarna prima was.

"Voor een paar moment in de film vond ik dat de scènes opnieuw gemaakt moesten worden, waar ze voor openstonden. Ik had een paar heel goede gesprekken met Phil en Chris, die me lieten weten dat ze niet weggingen omdat ik binnenkwam," zei Howard.

"Voor mij was het een soort training in professionaliteit en het realiseren van vriendschap, en het leidde indirect tot het seizoen van Willow, wat we nu maken met Jonathan Kasdan."

Uiteindelijk leidde de inbreng van Howard niet tot succes. Solo verscheen in de zomer van 2018 en er werd slechts $392,9 miljoen opgehaald bij een productiebudget dat opliep tot $275 tot 300 miljoen.

NieuwsFilm