Nu op Netflix: Stevige horror 'Halloween' (2018) met Jamie Lee Curtis

Een voor de liefhebbers niet te missen horrorfilm.

Jeffrey Kouters 16 mei 2022 11:05 in Algemeen
Netflix heeft vandaag een ware topfilm aan de collectie toegevoegd: Halloween met schreeuwkoningin Jamie Lee Curtis. Deze horrorfilm mag je als liefhebber absoluut niet missen.

Halloween is een direct vervolg op de eerste film met dezelfde titel uit 1978 en negeert de (tegenvallende) sequels die nadien zijn verschenen. Het verhaal speelt zich, net zoals in het echt, veertig jaar later af.

Aanrader
Deze nieuwe Halloween werd zowel door critici als fans prima ontvangen. Op Rotten Tomatoes scoort hij een nette 79 procent. De consensus is dat Halloween gruwelijk en effectief eng is en gewoon goed in elkaar zit.

Dat kan helaas niet gezegd worden over Halloween Kills, het vervolg dat in 2021 verscheen. Gelukkig krijgen de makers later dit jaar een herkansing met Halloween Ends.

Halloween (2018)
Regie: David Gordon Green | Cast: Jamie Lee Curtis, Judi Greer, Andi Matichak, e.a.
Veertig jaar geleden ontsnapte Laurie Strode op Halloweennacht aan de slachtpartij van de gemaskerde seriemoordenaar Michael Myers. Sindsdien heeft ze nachtmerries over hem. Nu Myers zelf is ontsnapt uit de gevangenis, begint de ellende weer. Strode wordt opnieuw geconfronteerd met gevaarlijke gek en moet haar familie tegen hem zien te beschermen.


Benieuwd naar deze horrorfilm? Je kunt hem eventueel hier direct bekijken.

NieuwsFilm