Massaontslag bij Netflix na tegenvallende prestaties

De streamingdienst grijpt in om Wall Street gerust te stellen.

Jeffrey Kouters 18 mei 2022 20:30 in Algemeen
Netflix heeft deze week 150 medewerkers moeten ontslaan vanwege de tegenvallende prestaties die het bedrijf onlangs bekend heeft gemaakt. Dat meldt Deadline.

"Zoals we hebben toegelicht tijdens onze recente aandeelhoudersvergadering, betekent het feit dat onze omzetgroei is afgeremd ook dat we onze kostenontwikkelingen moeten inperken. Daarom hebben we vandaag helaas afscheid moeten nemen van 150 medewerkers", laat de streamingdienst, nog altijd marktleider, weten in een statement.

"Deze beslissingen waren vooral zakelijk en niet gebaseerd op de prestaties van individuen. Dat maakt het extra zuur om onze geweldige collega's te moeten laten gaan, want daar zit niemand op te wachten. We zullen onze best doen om hen te begeleiden bij deze moeilijke transitie".

Ook topposities
De ontslagen vallen vooral in Amerika. Deadline heeft opgevangen dat Netflix heel wat mensen van de afdeling voor kleinere films ontslag heeft gegeven. Verder zou een aantal topposities in de afdelingen original content en dramaseries zijn vervallen.

In totaal heeft de streamingdienst zo'n 11.000 mensen over heel de wereld in dienst.

NieuwsFilm