Stan Lee keert terug in Marvel-films dankzij opvallende deal

Disney mag het gezicht van Stan Lee gebruiken.

Jim Pedd 19 mei 2022 22:30 in Algemeen
Marvel, Genius Brands en POW! Entertainment hebben een opvallende nieuwe deal gesloten. Met behulp van CGI en archiefbeelden, zou het kunnen dat we weer cameo's gaan zien van Stan Lee.

Marvel Studios bouwde zijn fundering op een aantal iconische personages die bedacht en ontwikkeld zijn door Lee en kunstenaar Jack Kirby. Denk maar aan de Hulk, aan Thor en Iron Man. Maar het meest succesvolle personage van Lee en Kirby is zonder twijfel Spider-Man.

Stan Lee in het MCU
Stan Lee stond erom bekend dat hij in elke Marvel-verfilming een cameo maakte. Dat begon decennia geleden, maar duurde opvallend genoeg tot de dood van de beste man.

Hij overleed in 2018 op 95-jarige leeftijd en had een aantal postume cameo's opgenomen. Helaas zijn die nu ook op en zocht Marvel Studios naar verschillende manieren om de geliefde comicbedenker toch nog terug te brengen.

Dat gebeurde onder meer met posters en magazines. Maar nu lijkt het erop dat in de toekomst een traditionele cameo weer terug keert.

Marvel tekende een twintigjarige deal met Genius Brands International en POW! Entertainment, dat een joint venture heeft genaamd Stan Lee Universe. Zodoende mag Marvel het gezicht van Lee gebruiken in toekomstige films en series, en zorgt dat ervoor dat men hem zelfs terug kan brengen in het MCU.

NieuwsFilm