'Star Wars' zoekt een eigen Kevin Feige voor zijn films

Kathleen Kennedy over de toekomst.

Jim Pedd 20 mei 2022 11:48 in Algemeen
Sinds Jon Favreau betrokken is geraakt bij de live-action Star Wars-wereld op Disney+ met de serie The Mandalorian, heeft hij ook meegeholpen aan andere series en een onderling verbonden wereldje gebouwd op Disney+.

Lucasfilm-baas Kathleen Kennedy vertelt tijdens een interview met Vanity Fair dat het idee is om ook zo iemand te gaan zoeken voor de Star Wars-films. Zo moet er meer eenheid komen in de franchise als geheel.

Star Wars-films
"De grootste uitdaging waar wij voor staan, is al deze geweldige geesten bij elkaar te brengen en een structureel oogpunt te vinden. Onze verhalen worden echt verteld door de filmmakers," begon Kennedy.

"We steunen erg op mensen als Favreau, en Dave [Filoni] en J.J. Abrams en de andere filmmakers met wie we gewerkt hebben, mensen als Tony Gilroy. We zorgen ervoor dat de vangrail staat, zodat iets ook echt Star Wars is en blijft." De waarden van de franchise "en de mythologie die George gemaakt heeft."

Vervolgens is het aan de makers om dat verder te brengen. "Met Jon Favreau aan de televisiekant, hebben we het geluk dat hij die lange termijn commitment aan is gegaan. Zo iemand zoeken we ook voor de films."

NieuwsFilm