Na zo'n 15 jaar krijgt deze wraakfilm met Gerard Butler een tweede deel

Maar dat zal niet met Jamie Foxx en Gerard Butler zijn.

Bram de Groot 22 mei 2022 22:30 in Algemeen
Zo'n 13 jaar geleden verscheen de film Law Abiding Citizen van actiespecialist F. Gary Gray (The Italian Job, The Fate of the Furious) in de wereldwijde bioscoopzalen. Nu is er een vervolg in de maak.

Dit wordt duidelijk via Deadline. Producent Lucas Foster is weer terug. Dit keer werkt hij samen met producenten Rob Paris en Mike Witherill. Via Deadline wordt duidelijk hoe ze over hun nieuwe project denken.

Slimme, met sterren gevulde actiethriller
Foster zei: "Ik ben verheugd om samen te werken met Rob, Mike en Village Roadshow Pictures, samen met mijn frequente creatieve partner Kurt Wimmer, om deze geweldige personages en dit boeiende onderwerp opnieuw te bekijken dat vandaag de dag nog relevanter lijkt dan toen we de originele film maakten. We gaan je versteld doen staan... nog een keer."

En Paris en Witherill zeiden: "De vraag naar slimme, met sterren gevulde actiethrillers is op de markt voelbaar, en dit is een van die zeldzame onbenutte franchisemogelijkheden die te mooi was om te laten liggen."

Het origineel verscheen in 2009 en wist met een budget van $53 miljoen een redelijke $126,7 miljoen op te halen.


In Law Abiding Citizen komt de aanklager Nick Rice (Jamie Foxx) terecht in een wraakcomplot van iemand die getraumatiseerd is door het rechtssysteem. Hij moet het opnemen tegen de crimineel meesterbrein Clyde Shelton (Gerard Butler), die vanuit de gevangenis een hele stad onder controle heeft.

NieuwsFilm