'Star Wars' onthult eindelijk de namen van de zoon van Palpatine

De Star Wars-franchise licht de sluier langzaamaan op.

Jim Pedd 23 mei 2022 22:30 in Algemeen
Dit jaar nog brengt Lucasfilm het boek Star Wars: Shadow of the Sith uit. Een deel daarvan onthult meer over de ouders van Rey, waaronder hun namen. Zodoende weten we dus eindelijk hoe we de 'zoon' van Palpatine moeten noemen!

De film Star Wars: The Force Awakens introduceerde Rey en deed heel erg zijn best om een mysterie op te bouwen rond de vraag wie haar ouders zouden kunnen zijn. Obi-Wan Kenobi, Han Solo en Luke Skywalker waren een aantal van de namen die genoemd werden.

Rey in Star Wars
De film The Last Jedi onthulde dat Rey niets meer was dan het kind van een stel handelaren in ruimtetroep, die haar verkocht hadden om drinkgeld te verdienen.

Die onthulling viel een beetje plat, maar velen vonden het misschien wel beter dan een connectie met een bekende. Lucasfilm besloot toch af te wijken en maakte van Rey de kleindochter van Emperor Palpatine, wat onthuld werd in The Rise of Skywalker.

Haar vader was een krachteloze kloon, die ontsnapte en verliefd werd op een vrouw met wie hij een kind kreeg.

Dankzij USA Today leren we dat Star Wars: Shadow of the Sith meer onthult over Dathan an Miramir, de ouders van Rey. Zij vluchten voor Ochi of Bestoon en laten Rey op een zeker moment achter op de planeet Jakku.

NieuwsFilm