James Wan over geschrapte 'Aquaman'-film 'The Trench': "Niet alle ideeën dood"

James Wan over geschrapte 'Aquaman'-film 'The Trench': "Niet alle ideeën dood"

De onderwatermonsters keren mogelijk terug in de tweede film, die in december in de bioscopen moet verschijnen.

James Wan, de regisseur van Aquaman (2018), heeft een boekje opengedaan over The Trench, een geschrapte spin-off over de enge onderwatermonsters uit de DC-film. Dat deed hij in een recent interview Comicbook.com.

Na het succes van Aquaman aan de wereldwijde bioscoopkassa's, presenteerde Warner Bros. het plan voor een spin-off over The Trench. Deze zou eveneens worden gemaakt door Wan en meer een horror- dan superheldenfilm worden.

Uiteindelijk werd het project gecanceld. Toch lijkt het erop dat de filmmaker, die natuurlijk bekend is van horrorfilms als Saw (2004) en The Conjuring (2013), een aantal ideeën die hij voor deze film had bedacht uiteindelijk alsnog heeft gebruikt in Aquaman and the Lost Kingdom.

Inspiratiebron
"Hoewel ik niet alles wat ik bedenk gebruik, kan het wel zijn dat ik me erdoor laat inspireren bij een ander project", vertelt Wan nu aan Comicbook.com.

Eerder onthulde de regisseur dat The Trench stiekem zou draaien om slechterik Black Manta, gespeeld door Yahya Abdul-Mateen II. Aangezien hij terugkeert voor de tweede Aquaman-film, heeft Wan het waarschijnlijk vooral over zijn verhaallijn.

"Mijn probleem is dat ik heel veel dingen bedenk en natuurlijk niet alles kan gebruiken. Ik denk dat ik uiteindelijk 20 tot 30 procent van al mijn ideeën daadwerkelijk gebruik voor mijn werk. De rest bewaar ik. Je weet nooit wat daaruit ontstaat".


We gaan het zien. Aquaman and the Lost Kingdom moet in december in de bioscopen verschijnen.

NieuwsFilm

meest populair