Eerste recensies 'Elvis': een dikke hit of niet?

Baz Luhrmann komt met een Amerikaans sprookje.

Bram de Groot 26 mei 2022 12:19 in Algemeen
Van regisseur Baz Luhrmann zagen we in het verleden al films als Moulin Rouge! uit 2001 met Nicole Kidman en Ewan McGregor en The Great Gatsby uit 2013 met Leonardo DiCaprio en Tobey Maguire. Nu komt hij met Elvis met Austin Butler en Tom Hanks.

De biopic verschijnt eind volgende maand in de bioscoop en ging gisteren in première tijdens het Cannes Film Festival 2022. De film kreeg een staande ovatie van twaalf minuten en nu staan ook de eerste recensies online.

Op Rotten Tomatoes zijn er tot op heden 17 recensies verzameld en gezamenlijk zorgen die voor een score van 82 procent op de Tomatometer.

Kleurrijk en oprecht indringend
"Terwijl het verhaal maar weinig in kan brengen tegen de verbluffende visuele impact, is de affiniteit die de regisseur voelt voor zijn showman-onderwerp zowel aanstekelijk als vermoeiend," aldus David Rooney van The Hollywood Reporter.

"De kleurrijke huisstijl van Luhrmann kan hectisch en oppervlakkig aanvoelen, maar zijn verlangen om ons gek te krijgen, voelt oprecht indringend aan. Deze film is de meest substantiële die hij heeft opgeleverd sinds Romeo + Juliet," meent Charlotte O'Sullivan van London Evening Standard.

"Hoewel je niet zoveel waarheid zult vinden in Baz Luhrmanns dramatisering van Elvis leven van wieg tot graf, heeft de Australische filmmaker iets veel boeienders neergezet: een Amerikaans sprookje," schrijft Clarisse Loughrey van Independent.

Vanaf 23 juni draait Elvis met 159 minuten in de Nederlandse bioscopen.NieuwsFilm