Eerste recensies 'Obi-Wan Kenobi': Kijken of toch maar skippen?

Hoe wordt de nieuwe serie ontvangen?

Jim Pedd 27 mei 2022 14:12 in Algemeen
Moedeloos. Zo laat de mentale staat van Obi-Wan Kenobi zich het beste omschrijven in de gelijknamige serie die nu van start is op Disney+. De nieuwe toevoeging aan de Star Wars-franchise lanceerde twee afleveringen op deze vrijdag en nu stromen de recensies binnen.

In Obi-Wan Kenobi treffen we de titelheld aan op een dieptepunt. Hij woont op Tatooine, waar hij als gevallen generaal zich verborgen moet houden voor het Keizerrijk en zijn oud-leerling Anakin Skywalker. Maar als de Inquisitors hem op het spoor komen, dreigt een nieuwe confrontatie.

Obi-Wan Kenobi-recensies
Helaas lijkt het erop dat critici behoorlijk verdeeld zijn over het succes van Obi-Wan Kenobi. De meesten vinden het amusant, maar noemen het ook een fanservice-serie, die creatief weinig nieuws biedt.

Mama's Geeky: "Deze serie mag dan wel om Obi-Wan draaien, maar het is de kleine Leia die de show steelt, en aandacht vraagt, elke keer weer als ze in beeld komt. Ongelofelijke actiescènes, meeslepende visuals en een epische score. Dit is zeker een hit bij Star Wars-fans!"

Deadline: "De Force is niet sterk bij Obi-Wan Kenobi. [...] Mist de charme van The Mandalorian, en omarmt de weinig meeslepende pogingen van The Book of Boba Fett. [...] Komt vooral over als een slappe poging om abonnees binnen te hengelen."

The Guardian: "Moest het gemaakt worden? Nee. Is het een teken van creatieve uitputting? Waarschijnlijk. Maar is het een serie die ook het beste maakt van zijn ondankbare werk? Gelukkig wel."

Decider: "Als de eerste twee afleveringen een indicatie kunnen zijn, dan krijgen we niet alleen de beste Star Wars-serie die op Disney+ toegevoegd werd, maar misschien wel de beste Disney+ serie ooit."

NieuwsFilm