Volgende 'Star Wars'-film is veel sneller in de bioscoop te zien dan je denkt

Taika Waititi gaat nu tempo maken.

Jim Pedd 28 mei 2022 12:33 in Algemeen
Star Wars keert over niet eens zo heel lange tijd terug naar de bioscoop. Lucasfilm-baas Kathleen Kennedy laat weten dat de eerstvolgende in de franchise die van Taika Waititi wordt.

In 2019 kon je nog Star Wars: The Rise of Skywalker zien in de bioscoop. Sindsdien hebben we geen bioscoopfilm meer gezien in de franchise, omdat de makers besloten hadden even pauze te nemen met films. Elk jaar een nieuwe Star Wars-toevoeging op het witte doek bleek iets te veel van het goede.

Volgende Star Wars-film
Kennedy laat tijdens de Star Wars Celebration in Anaheim echter weten dat Star Wars een nieuwe toevoeging krijgt, "eind 2023".

Oorspronkelijk stond Star Wars: Rogue Squadron gepland voor release rond die tijd, maar die film wordt nog altijd ontwikkeld. De productie zou op 23 december 2023 in de bioscoop draaien, maar dat slot gaat wellicht naar het project van Waititi.

Daarmee keert de franchise dus eindelijk, na vier jaar, terug naar de bioscoop. "We hebben niets vastgelegd", benadrukte Kennedy wel, dus het is even wachten of de film daadwerkelijk eind 2023 in de bioscoop draait.

NieuwsFilm