De absurde film 'Triangle of Sadness' is goud waard

De absurde film 'Triangle of Sadness' is goud waard

De film van Ruben Östlund pakt de Gouden Palm in Cannes.

Gisteren is tijdens het Cannes Filmfestival de Gouden Palm toegekend aan de film Triangle of Sadness van de Zweedse regisseur Ruben Östlund.

Östlund ken je van topfilms als The Square uit 2017 en Turist uit 2014. Ook voor die films won Östlund prijzen in Cannes en vele andere filmfestivals.

Voor de satirische film werkte Östlund samen met acteurs als Harris Dickinson, Charlbi Dean en Woody Harrelson. Op de Tomatometer van Rotten Tomatoes staat Triangle of Sadness nu op 71 procent na 31 recensies.

"Triangle of Sadness mist de scherpe kantjes van Östlunds eerdere werk, maar deze zwart-humoristische uithaal naar de obsceen welvarende komt met zijn eigen beloningen," aldus de critics consensus.

Rijkelui op een onbewoond eiland
De volledig Engelstalige film Triangle of Sadness gaat over een cruiseschip met rijke opvarenden. Het schip vergaat en de rijkelui moeten op een onbewoond eiland een nieuw bestaan opbouwen.

Hieronder zie je een aantal clips uit Triangle of Sadness. Helaas is een Nederlandse verschijningsdatum nog niet bekend, maar voor de fans van Östlund is dit weer duidelijk een dikke aanrader.





NieuwsFilm

meest populair