Door problemen geteisterde einde aan een dystopische franchise domineert Disney+

Door problemen geteisterde einde aan een dystopische franchise domineert Disney+

The Maze Runner: Death Cure doet het goed.

Er zijn behoorlijk wat YA-verfilmingen die enorm flopten aan de box office. Maar al snel komen, als je daarnaar vraagt, de 'grote drie' voorbij: Harry Potter, Twilight en de Hunger Games, als franchises die wel slaagden.

Eentje die vaak vergeten wordt, is de Maze Runner-trilogie, waarvan de film Maze Runner: The Death Cure een prima laatste deel had.

Groot succes
De filmsaga was voor 20th Century Fox echt een succes. De drie films brachten 949 miljoen dollar op aan de box office, in ruil voor een luttele 157 miljoen dollar aan productiekosten.

Wat de laatste film betreft, Maze Runner: The Death Cure, was de zaak wel erg complex. Hoofdrolspeler Dylan O'Brien raakte namelijk betrokken bij een vreselijk ongeluk tijdens de opnames, waardoor het even zelfs een mogelijkheid leek dat de film niet meer afgemaakt zou worden.

Na een aanrijding tijdens de opnames van Maze Runner: The Death Cure kwam de acteur in het ziekenhuis terecht, met een gebroken "rechterkant van zijn gezicht", zoals O'Brien het zelf omschreef. Het duurde zes maanden voordat hij voldoende hersteld was om weer na te denken over het maken van films.

Uiteindelijk was Maze Runner: The Death Cure er toch en blijkt de film (via FlixPatrol) een groot succes te zijn op Disney+!

NieuwsFilm

meest populair