Marvel-film 'The New Mutants' krijgt flinke tik na van bedenker

Marvel-film 'The New Mutants' krijgt flinke tik na van bedenker

De film uit 2020 lijkt maar weinig goed te kunnen doen.

In 2020 verscheen de allerlaatste film in het X-Men Universe van 20th Century Fox. The New Mutants had verder weinig connecties meer de eerdere films en dat is maar goed ook. De film was misschien wel de zwakste in de reeks. En daar zou Bob McLeod, mede-bedenker van het bronmateriaal, het zomaar mee eens kunnen zijn.

"Ik bedoel, buiten de stripfans, wist het grote publiek niet wie de New Mutants waren. Dus ik denk echt dat ze een oorsprongsverhaal hadden moeten doen," aldus McLeod tijdens het Phoenix Fan Fusion. "Zoals het begin van de graphic novel, de manier waarop [mede-bedenker] Chris [Claremont] elk van de personages introduceerde."

"Ik denk dat dat een goede film had kunnen zijn, als deze op dezelfde manier als die van ons was begonnen. Gewoon de oorsprong, de introductie aan het publiek," vervolgde de schrijver.

Weinig terug te zien uit de comic
"Ik bedoel, de horror-insteek is interessant. Omdat bepaalde horrorfans ernaar zouden gaan kijken die dat normaal niet zouden doen. Om misschien wat nieuwe fans binnenhalen. Dat is prima. Ik was daar niet helemaal tegen," zei McLeod.

"Ik denk niet dat het de beste manier was, maar in de basis was ik gewoon blij dat ze een film maakten over iets waar ik iets mee te maken had, en waar ik misschien wat geld voor zou zien."

"Maar als je goed kijkt. Ik zie niets dat ik heb bijgedragen aan het comic in de film, behalve misschien dat er meer meisjes in het team zitten," voegde hij toe. "Ik bedoel, geen van de personages ziet eruit zoals ik ze heb ontworpen. Maar Magik, met wie ik niets te maken had, ziet er perfect uit, net als in de strips. Snap je? Dus dit is wat ik tegen de film heb."

Josh Boone's The New Mutants verscheen in het eerste coronajaar in de bioscopen en haalde niet meer dan $49,1 miljoen op. Toch nog kijken? De Marvel-film staat op Disney+.

NieuwsFilm

meest populair