'Fantastic Beasts'-franchise lijkt nu echt ten dode opgeschreven

'Fantastic Beasts'-franchise lijkt nu echt ten dode opgeschreven

Het doek valt?

Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore is de derde film in de reeks. Maar het is niet duidelijk of de geplande twee vervolgen er nog komen.

Oorspronkelijk werd de Fantastic Beasts-reeks gepland als een trilogie. Maar J.K. Rowling had zulke grote plannen dat men vijf films aankondigde, allemaal met David Yates aan het roer.

Onzekere toekomst
De eerste film in de franchise werd nog goed ontvangen en bracht een mooie 800 miljoen dollar op aan de wereldwijde box office. Het vervolg boekte nog 650 miljoen dollar omzet, maar Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore heeft de grens van 400 miljoen dollar nog niet weten te bereiken. En is tegelijk nu al op HBO Max te zien!

De film Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore werd gezien als eentje die de franchise kon maken of breken. Maar de kans dat er een vervolg komt lijkt klein.

Niet alleen was de ontvangst bepaald niet geweldig, ook is de film dus geen groot succes aan de box office. De kans dat fans terug komen voor een vierde avontuur, na twee tegenvallende films, lijkt vrij klein. Gezien het budget van 200 miljoen dollar voor een gemiddelde Wizarding World-film, moet er ook veel gebeuren om Warner Bros. ervan te overtuigen dit risico te nemen.

Het zou zo bezien best mogelijk kunnen zijn dat Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore de laatste film is in de geplande vijfdelige reeks. Maar de Wizarding World lijkt dan weer niet te verdwijnen, gezien recente gesprekken tussen Warner Bros. en J.K. Rowling.

NieuwsFilm

meest populair