Verwijderd Death Star-plot was oprecht gruwelijk

Verwijderd Death Star-plot was oprecht gruwelijk

Star Wars is niet altijd even grappig.

In de film Star Wars: Return of the Jedi slaagt de Rebel Alliance erin om de Second Death Star te vernietigen. Hun overwinning had echter een stuk duisterder kunnen zijn, als een geschrapt verhaalpunt doorgegaan was.

Commander Jerjerrod had een relatief kleine rol in de film. Hij was een minder ambitieuze vervanger van Grand Moff Tarkin. Verwijderde scènes maakten hem echter veel groter en gaven hem een rol die bepaald niet benijdenswaardig is.

Star Wars: Return of the Jedi
In vroege versies van het verhaal van Star Wars: Return of the Jedi was Jerjerrod een Grand Moff en leek hij veel meer op Tarkin. Hij werkte met Palpatine samen om Darth Vader te ondermijnen, wat leidde tot de moord op Jerjerrod door Vader. Hij brak de nek van Jerjerrod als wraak.

Oorspronkelijk zou Star Wars: Return of the Jedi een subplot hebben bevat waarin Palpatine aan Jerjerrod het bevel gaf de Death Star II te gebruiken om Endor te vernietigen op het moment dat de schildgenerator geactiveerd zou worden.

Maar het plot zou ook hebben laten zien hoe Jerjerrod zou twijfelen. Dat gaf Lando Calrissian en Wedge Antilles weer alle tijd om het ruimtestation compleet te vernietigen. De schuldgevoelens van Jerjerrod en twijfels waren een zeldzaam menselijke kant van een slechterik die wroeging voelde om andere Imperials te doden.

Star Wars: Return of the Jedi liet dat uiteindelijk natuurlijk allemaal niet zien!

NieuwsFilm

meest populair