Star Wars heeft een probleem met racistische fans (deel 2)

Star Wars heeft een probleem met racistische fans (deel 2)

Actrice Kelly Marie Tran kreeg er behoorlijk van langs.

In het eerste deel van dit artikel werd hét grote probleem aangekaart waarmee de Star Wars-films te maken hebben. Mocht je dat gemist hebben, dat is hier terug te lezen. In dit artikel nemen we o.a. de kritiek waarmee actrice Kelly Marie Tran te maken had onder de loep.

Tran werd gecast als Rosie Tico in The Last Jedi en speelde een belangrijke rol, maar ook zij kreeg gigantisch veel kritiek. Er waren zelfs zoveel racistische opmerkingen dat zij besloot sociale media te vermijden. De regisseur van de film, Rian Johnson, vond dit afschuwelijk: "Dit is afgrijselijk! Waarom reageren sommige mensen in vredesnaam zo?". Ook o.a. Mark Hamill kwam voor haar op.

Grotere groep
Disney wil de laatste jaren voor meer en meer diversiteit gaan, zodat iedereen zich kan vinden in het Star Wars-universum. Zo zat er ook bijvoorbeeld een lesbische kus in de laatste trilogie en zitten er dus ook de nodige acteurs in met verschillende etniciteiten, maar sommige 'internettrollen' zien dit niet zitten.

Nu dat Star Wars een bredere basis probeert te bereiken, slaan deze zogenaamde fans hard toe en proberen ze met racistische opmerkingen dit proces tegen te houden. Hoewel het gaat om een klein aantal, doen ze hun best om controle uit te oefenen op de wereldberoemde franchise.

Genoeg is genoeg
Het is echter wel goed om te zien dat Lucasfilm nu harder van zich afbijt, iets dat enkele jaren geleden nog niet het geval was. Zo zagen we Rose Tico slechts een schamele 76 seconden in The Rise of the Skywalker. De studio dacht dat dit de juiste oplossing was om kritiek te vermijden, maar nu heeft Lucasfilm een andere strategie.

Moses Ingram krijgt behoorlijk veel steun van Lucasfilm, waardoor het erop lijkt dat ze eindelijk een goed standpunt hebben genomen. Uitspraken van woordvoerders van het bedrijf zijn dan ook duidelijk bedoeld om deze 'trollen' de mond te snoeren en ervoor te zorgen dat de fans zich juist verenigen.

Vervelende en racistische fans zullen er altijd blijven, maar het is mooi dat Lucasfilm zich niet langer stilhoudt maar nu juist het probleem confronteert. Het is een veel betere benadering, waardoor actrices als Kelly Marie Tran en Moses Ingram vandaag de dag weten dat ze nu op de steun van Disney kunnen rekenen.

NieuwsFilm

meest populair